La universitat del Grupo Planeta es posa en marxa a la tardor amb dos graus i dos màsters

La Universitat Carlemany radicada al Principat pretén estrenar-se a partir de l’octubre amb formacions relatives a disseny, planificació de ciutats intel·ligents, energies renovables i enginyeria industrial

Captura de pantalla del lloc web de la universitat.
Captura de pantalla del lloc web de la universitat. UNIVERSITAT CARLEMANY

Dos graus i dos màsters. Aquesta és l’oferta, almenys inicialment, de la Universitat Carlemany, el centre universitari virtual que radicat societàriament a Andorra impulsa el Grupo Planeta. Es va anunciar deu dies abans que la pandèmia ens tanqués tres mesos a casa, i ara transcendeix quines són les formacions, totes en castellà, que es faran a partir d’octubre i novembre. Planificació i Gestió de Ciutats Intel·ligents; Enginyeria d’Organització Industrial; Disseny; i Energies Renovables per al Desenvolupament Sostenible són les quatre matèries que s’ofereixen.

L'objectiu de la Universitat Carlemany d'Andorra (UCMA) és, assegura públicament, “contribuir al costat d'estats, organitzacions i individus en la consecució d'un desenvolupament capaç de satisfer les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les futures generacions per a satisfer les seves pròpies necessitats”. Es tracta d’una universitat en línia internacional que ofereix, manté, “una formació interdisciplinària que permet el nostre alumnat comprendre i actuar des de diferents angles, i afrontar els desafiaments de la societat, des de la digitalització fins a la sostenibilitat mediambiental tant en organitzacions privades com en organismes públics”.

Ester Vilarrubla i Carlos Giménez durant la compareixença.

Relacionat

Grupo Planeta aterra a Andorra per posar en marxa una universitat de la qual se’n desconeix gairebé tot

Al seu dia, els responsables del Grupo Planeta que juntament amb la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, van anunciar l’acord que permetia la instal·lació del centre universitari i el desenvolupament d’activitats al Principat no es va voler avançar pràcticament res. I és que, no ens enganyem, la UCMA serà poc més que una adreça, al Principat. Potser un despatx. No gaire més. De fet, a l’Estat espanyol hi ha una mena de guerra universitària, entre empreses que fan formació i els dirigents governamentals encapçalats pel ministre Manuel Castells, que estaria, suposadament, fent marxar projectes i iniciatives d’Espanya cap a altres indrets. Per radicació societària, Andorra seria una de les beneficiades.

La Universitat Carlemany, manté, “està orientada al desenvolupament sostenible, concebuda de manera transversal, en el marc d'una àmplia xarxa de formació i centrada en la persona, com a motor del canvi” i “integrada en la divisió del Grupo Planeta Formació i Universitats”. Creada al 2003, Planeta Formació i Universitats és l’aposta del Grupo Planeta per l'educació universitària i la formació professional i contínua. És més o menys en tot aquest marc que el centre s’implanta a Andorra i que des d’Andorra pretén oferir dos graus (Disseny i Enginyeria d’Organització Industrial) i dos màsters (Planificació i Gestió de Ciutats Intel·ligent i Energies Renovables per al Desenvolupament Sostenible).

Els graus estan pensats per realitzar-los en tres anys a raó de 3.750 euros; mentre que els màsters, que a priori és de solament un curs, tenen un cost de 5.250 euros

La primera titulació que s’hauria de posar en marxa, durant el mes d’octubre, seria el grau d’enginyeria. La resta s’iniciaran, aquestes són les previsions, al novembre. Els graus estan composats per 180 crèdits, tres anys d’entrada, i tenen un cost de 3.750 euros. La formació es fa en línia i en castellà. El grau en Enginyeria d'Organització Industrial condueix a l'adquisició de les competències necessàries per al desenvolupament de les activitats relacionades amb l'organització industrial i negocis per al desenvolupament sostenible, segons la informació corporativa a la qual ha tingut accés l’Altaveu. Quant al grau de Disseny, aquest permet formar professionals capaços de plantejar solucions holístiques, més innovadores i sostenibles als reptes que se li plantegen.

També en línia i també en castellà es realitzen els màsters, que estan pensats per fer-los en un sol any a raó de 5.250 euros. El màster d'especialització en Planificació i Gestió de Ciutats Intel·ligents forma a professionals en la gestió de mètodes i instruments d'anàlisi, planificació i gestió territorial. Al seu torn, el màster en Energies Renovables per al Desenvolupament Sostenible parteix de la base que l'energia és un sector determinant en el desenvolupament global, estant present en totes les activitats que realitzem i condicionant el nostre creixement.

Etiquetes

Comentaris

Trending