La Universitat Europea obté una lectura de tesi doctoral en temps rècord i en un lloc poc habitual

La primera defensa s'ha fet aquest divendres a la Sala de Plens de Casa Comuna de Sant Julià de Lòria quan encara no fa un any de l'aprovació del pla d'estudis de doctorat

Comentaris

El tribunal que ha jutjat la tesi doctoral a la Sala de Plens del comú.
El tribunal que ha jutjat la tesi doctoral a la Sala de Plens del comú. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

La primera defensa de tesi doctoral de la Universitat Europea (eUniv) ha tingut lloc aquest divendres a la Sala de Plens de Casa Comuna de Sant Julià de Lòria, segons ha informat en un comunicat el comú lauredià. Només un any després de l'aprovació del pla d'estudis del doctorat, el centre ja compta amb un doctor que ha llegit la tesi en un lloc tan singular com el comú i amb el tribunal assegut al lloc que ocupen els consellers comunals. Hi han assistit 28 persones.

La defensa de la tesi doctoral ha arribat en un temps rècord si es té en compte que l'aprovació del pla d’estudis del programa de doctorat de la Universitas Europaea IMF es va publicar en el BOPA número 149 de data 16 de desembre del 2020. Per tant, en menys d'un any ja hi ha un doctor quan segons l'article cinc del decret del programa, la durada dels estudis de doctorat és de tres anys amb dedicació a temps complet, a comptar de la formalització de l’admissió del doctorand al programa fins a la sol·licitud de dipòsit de la tesi doctoral.

Segons el currículum vitae del nou doctorand, va començar la tesi l'any 2018, és a dir dos anys abans de l'aparició del decret i un any abans de l'establiment del centre docent a Andorra. L'article 9 del mateix decret diu que hi pot haver exempció de la formació inicial (gairebé un any) i es detalla que hi ha un segon any i un tercer any d’estudis. En el cas que en el procés d'aquesta tesi s'hagués fet una convalidació, costa entendre que tot hagi anat tan ràpid i que el Govern accepti la validació del títol.

Més endavant i en el mateix decret abans esmentat i en el seu article 6.2 s'especifica que la defensa pública de la tesi doctoral únicament es pot fer efectiva de forma presencial a la seu de l’EDN (l’Escola de Doctorat J. H. Newman) a Andorra. La d'aquest divendres amb el títol 'Els grups d’empreses: Una anàlisi jurídica laboral del cas espanyol', s'ha efectuat a la Sala de Plens del comú, un lloc reservat a les sessions de la corporació o a les de votació i elecció del consell d'infants.

El procediment ha causat perplexitat entre diversos sectors educatius ja que no és habitual la rapidesa en l'atorgament com tampoc el lloc escollit. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha dit que amb aquest acte, "Casa Comuna retroba els seus orígens per un dia perquè inicialment aquí hi havia hagut unes escoles”. El nou doctorand,  Jaume J. Barcons ha expressat el seu orgull en poder “celebrar un acte tan important en un indret tan icònic de Sant Julià”

La Universitat Europea (eUniv) és una universitat online que ofereix estudis en administració d’empreses, dret, humanitats i filologia catalana i que es va establir al Principat d’Andorra per l’Acord de Govern del 18 de desembre del 2019. Aposta per un model de qualitat que ofereix als seus estudiants una metodologia única que inclou cinc períodes d’admissió, assignatures seqüencials i una àmplia flexibilitat econòmica. Actualment, compta amb més d’un centenar d’estudiants entre totes les branques de coneixement.

Comentaris (10)

Trending