La Universitat Carlemany despunta en matriculacions un any després de la seva arribada

La Covid-19 ha propiciat que la UdA també atregui més estudiants durant el 2021, fent augmentar així el nombre d’alumnes respecte a cursos anteriors

La Casa Ivo, seu de la Universitat Carlemany.
La Casa Ivo, seu de la Universitat Carlemany. Altaveu

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela entrava per escrit a Sindicatura el passat 23 de maig diverses qüestions en relació als alumnes inscrits a títols universitaris estatals. A la resposta tramesa pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior es fa palès que l’arribada de la Universitat Carlemany al país ha estat benvinguda pels estudiants. Així, el centre privat a distància ha despuntat de forma significativa en matriculacions els darrers dos cursos. Pel que fa a la Universitat d’Andorra, tot i que ha tingut un lleuger augment, la situació és més estable en comparació.

La Universitat Carlemany, en data de 10 de juny compta amb 839 alumnes inscrits. A la seva arribada al país, únicament es podien cursar dues formacions, que s’han vist augmentades fins a vuit. De fet, així ho indica la resposta a Vela, on s’inclou que es van generar tres títols al 2021 i tres al 2022. El nombre de matriculacions per curs ha estat de 307 el curs anterior i 403 per al present. En total, sumen 710 persones que han iniciat el tràmit d’accés.

Aquest centre és, bàsicament, una universitat en línia, on gran part dels seus estudiants no estan ubicats al país. Tot i això, en comparativa amb la resta d’universitats d’aquest tipus ubicats al país, com la Universitat Oberta La Salle, que ja no es troba activa, o la Universitat Europea (eUniv), el nombre d’alumnes i matriculacions és molt superior. En aquest darrer cas, els dos centres es van posar en marxa al mateix temps gairebé, i l’eUniv ha sumat 94 persones que han iniciat el tràmit d’accés a l’ensenyament superior. Pel que fa al nombre d’alumnes matriculats en tots els estudis que ofereix, són 142.

La UdA, enfront d’aquesta situació, s’ha mantingut relativament estable. El nombre d’alumnes actual matriculats al centre és de 629, una xifra que és superior als anys anteriors. Per exemple, als 547 del curs 2020-2021, o als 542 del curs 2019-2020. La Covid-19 va ser d’ajuda pel que fa als tràmits d’accés, i l’any passat va ser de 183 persones, xifra que no s’havia vist en els darrers cinc anys. Tot i això, aquest 2022, de moment, únicament es tenen registrades 26 sol·licituds. El bàtxelor amb més estudiants és el d’Administració d’Empreses, amb 160, mentre que el que menys en té és el d’especialització en Obstetricoginecologia, amb únicament dos.

Pel que fa al nombre de títols d’estat, la Universitat Carlemany encara no n’ha expedit cap, mentre que l’eUniv n’ha emès un aquest darrer curs. El procés, però, encara no ha finalitzat per cap dels centres. La UdA suma, en els darrers cinc anys, fins a 407 graduats, sent l’any més elevat el 2020, amb 90 persones que han obtingut el títol. Aquest 2022, de moment, se’n sumen 16.

Etiquetes

Comentaris

Trending