La Universitat d’Andorra admet que la problemàtica de l’habitatge li està limitant el creixement

Nicolau assegura que en el cas que es tiri endavant un projecte de residència universitària “es consolidarà molt ràpidament”

Miquel Nicolau és el rector de la Universitat d'Andorra.
Miquel Nicolau és el rector de la Universitat d'Andorra. Toni Solanelles

La problemàtica de l’habitatge està limitant el creixement de la Universitat d’Andorra (Ud’A). Actualment, ja hi ha estudiants de llarga durada o de mobilitat que es veuen obligats o bé a buscar pis a la Seu o bé a establir-se en alguna residència de la capital de l’Alt Urgell. O simplement a abandonar la idea de cursar estudis a Andorra. I això que a Sant Julià “han reobert” alguns hotels que estaven tancats i que en gran mesura serveixen per acollir universitaris.

El rector de l’Ud’A, Miquel Nicolau, ha justificat de nou la necessitat d’una residència universitària a Sant Julià per evitar aquesta problemàtica, per poder oferir una proposta global, integral, i més encara quan “el nostre gran impacte que volíem tenir és la formació presencial” tot i que, hores d’ara, el 40% de l’alumnat és virtual. De fet, dins mateix del país hi ha molt estudiant virtual. Nicolau ha fet aquestes explicacions en el marc de la presentació del Saló del Videojoc en què l’Ud’A impartirà dues formacions específiques.

Els terrenys del Prat Gran de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

El projecte de residència universitària a Sant Julià inclou 40 pisos de lloguer a preu assequible

El rector universitari ha explicat que més enllà de les formacions que ja estan duent a terme, reglades o no, s’està treballant perquè es reconegui un màster sobre ‘data analytics’. Miquel Nicolau ha reconegut que té “propostes sobre e-sports” però que tots els oferiments que hi ha en matèria de formació, i més quan són tant específiques, mereixen que s’estudiïn “molt bé” perquè “la massa crítica és complexa”.

El rector de l’Ud’A ha afirmat que del treball fet pel comú de sant Julià sobre el projecte residencial es conclou que hi ha “demanda” i això fa que hagi de ser relativament senzill que la proposta tiri endavant. “Es consolidarà molt ràpidament”, ha afirmat un Miquel Nicolau que ha explicat que per les notícies que té li consta força interès particular per tal de tirar el projecte endavant.

Comentaris (1)

Trending