L’UdA suma 985 preinscripcions, la xifra més alta des de la seva creació

El curs passat 2021-22 en van ser 879, i els estudis més demanats són els del bàtxelor d'infermeria amb 169 candidats

Comentaris

Façana de la universitat a l'avinguda Francesc Cairat.
Façana de la universitat a l'avinguda Francesc Cairat. UDA

La Universitat d'Andorra (UdA) té 985 preinscripcions per al curs 2022-23, la xifra més alta des de la seva creació. El curs passat van ser 879 i el 2020-21, 541. No tots les preinscripcions es convertiran amb matrícules però des de s’interpreta en el sentit que és el centre d'ensenyament superior més reconegut i que més  persones el tenen com a opció.

Les classes s'inicien el pròxim dia 12 i la formació amb més preinscripcions és el bàtxelor d'infermeria amb 169. El total de 985 només té en compte els estudis reglats com poden ser també els màsters o els doctorats. El curs passat es van acabar matriculant en aquesta formació reglada, 629 estudiants.

Entre les novetats, l'UdA en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i la UPF Barcelona School of Management, i amb el suport de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), posa en marxa un postgrau en Protecció de dades i seguretat de la informació, d’una càrrega lectiva de 20 crèdits europeus. El màster en Dret, per la seva part, comptarà amb un nou itinerari que ampliarà les possibilitats d’especialització més enllà de l’exercici de l’advocacia. Es tracta de la menció en l’àmbit judicial, que prepararà professionals que vulguin esdevenir magistrats/des, batlles, fiscals o secretaris/es judicials. A més, inclourà un itinerari sense mencions, dirigit a estudiants que vulguin seguir una formació de segon cicle en dret més genèrica, i una menció en advocacia. També hi haurà la possibilitat de cursar un quart itinerari per obtenir la doble menció en advocacia i àmbit judicial.

L’acte d’inauguració del curs acadèmic 2022-2023, que tindrà lloc a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a Sant Julià de Lòria, es farà el dijous 29 de setembre. El politòleg Guy Haug, expert internacional en avaluació i desenvolupament d’universitats, hi pronunciarà la lliçó inaugural, titulada 'Grands défis des universités au 21e siècle', en què parlarà dels reptes de futur que han d’afrontar les universitats en aquesta primera meitat de segle.

 

Comentaris

Trending