L’UdA signa convenis d’intercanvi d’estudiants amb dos universitats portugueses

Els acords s’han tancat amb la de l’Algarve i la de Porto i se sumen als rubricats recentment amb centres de Xipre, Islàndia i la Catòlica de València

Façana de la Universitat d'Andorra a l'avinguda Rocafort.
Façana de la Universitat d'Andorra a l'avinguda Rocafort. ARXIU

La Universitat d’Andorra (UdA) ha signat dos nous convenis de mobilitat internacional amb centres de Portugal. L’objectiu és ampliar les possibilitats que tenen els estudiants del Principat per cursar un semestre a l’estranger i potenciar l’acollida d’alumnes internacionals al país. En concret, els acords s’han tancat amb la Universitat de l’Algarve i la de Porto, que se sumen a la del Minho, amb la seu a Braga.

L’UdA ha volgut fer públics aquests dos nous convenis coincidint, justament, amb la celebració del Dia de Portugal, de Camões i de les Comunitats Portugueses. Cada universitat permet anualment l’intercanvi de dos estudiants que estiguin cursant administració d’empreses, ciències de l’educació i informàtica. A més, la de l'Algarve també admet alumnes d’infermeria. Els acords ofereixen la possibilitat de fer estades de mobilitat per al personal d’ambdues institucions.

Per altra banda, en les darreres setmanes l’UdA també ha signat acords de mobilitat amb la Universitat de Nicòsia (Xipre), la d’Akureyri (Islàndia) i la Catòlica de València (Espanya). En els dos primers casos, els convenis s’han dut a terme després que aquests dos centres hagin entrat a formar part de la xarxa de petits països i territoris i permeten que, per primera vegada, es puguin fer intercanvis universitaris amb els dos països.

Així, la Universitat Catòlica de València esdevé la tretzena de l’Estat espanyol amb conveni de mobilitat internacional amb l’UdA. Amb aquests nous acords, ja són 44 els signats amb altres centres educatius d’arreu del món. Actualment, els estudiants disposen de 277 places de mobilitat: 12 a Àfrica, 126 a Amèrica, 20 a Àsia i 119 a Europa.

Etiquetes

Comentaris

Trending