L’UdA s’adhereix a la Magna Charta Universitatum 2020

Els centres adherents refermen el seu compromís amb la declaració i alhora es comprometen a defensar-ne els nous principis, valors i responsabilitats, orientats a enfortir el seu paper en la potenciació de la salut, la prosperitat i el coneixement arreu del món

Comentaris

El rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau.
El rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau. UDA

En nom de la Universitat d’Andorra, el seu rector, Miquel Nicolau, ha signat la Magna Charta Universitatum 2020 (MCU 2020), una declaració solemne que amplia, amb nous “principis, valors i responsabilitats”, el contingut de la Magna Charta Universitatum que es va proclamar l’any 1988 amb motiu de la commemoració dels 900 anys de la Universitat de Bolonya.

 La cerimònia de presentació del nou document, posposada durant un any a causa de la pandèmia del coronavirus , ha de tenir lloc el proper mes de juny, també a Bolonya, un cop recollides a distància les signatures de totes les universitats adherides.

Amb la signatura de la MCU 2020, les universitats adherents refermen el seu compromís amb la declaració i alhora es comprometen a defensar-ne els nous principis, valors i responsabilitats, orientats a enfortir el paper de les universitats en la potenciació de la salut, la prosperitat i el coneixement arreu del món. La nova MCU no elimina cap dels valors fonamentals originals, sinó que els adapta als reptes d’un món en el qual les universitats són molt més globals, i a la vegada, tenen més responsabilitats en els seus respectius entorns locals.

La Universitat d’Andorra va ser admesa com a signatària de la Magna Charta Universitatum l’any 2009, en una cerimònia que va tenir lloc presencialment a Bolonya, coincidint aleshores amb el 30è aniversari de la declaració original. Fins a l’actualitat, la MCU ha estat subscrita per més de 900 universitats de tots els continents.

Etiquetes

Comentaris

Trending