Un total de 138 inscrits a la 'hackató' organitzada per la Fundació Cimera Iberoamericana i l'UdA

La prova per equips per fomentar la cooperació entre la comunitat universitària tindrà lloc aquest dijous i divendres en format virtual

La Universitat d'Andorra seria un dels edificis que abarcaria la xarxa de calor.
La Universitat d'Andorra seria un dels edificis que abarcaria la xarxa de calor. UDA

La 'hackató' per fomentar la cooperació entre la comunitat universitària iberoamericana organitzada per la Fundació Cimera Iberoamericana i la Universitat d’Andorra (UdA) ha tancat el període d’inscripcions amb un total de 138 equips inscrits, una xifra que els organitzadors valoren de manera molt satisfactòria. Per nacionalitats destaquen els inscrits de Nicaragua, que és el país amb més participants. En aquest sentit, cal assenyalar que la Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua (UNAN) és la que compta amb més concursants.

 

La mitjana d’edat dels inscrits és de 20 anys i els estudis amb més presència són els d’enginyeria en sistemes. Per països, per darrere dels 107 grups de Nicaragua, cal destacar els nou de Xile; els set de Colòmbia; els cinc de l’Argentina; els quatre d’Espanya; i els tres del Perú. Mèxic i Andorra compten amb un equip inscrit.

Cal recordar que la Hackató Universitària de la Cimera Iberoamericana Andorra 2020 tindrà lloc els pròxims dies 15 i 16 en format virtual a través d’una plataforma habilitada al web de la cimera. La temàtica al voltant de la qual transcorrerà aquesta prova estarà centrada en els conceptes que han articulat la presidència andorrana de la Conferència Iberoamericana, és a dir, la innovació i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). D’aquesta manera, els estudiants i professors participants hauran de plantejar solucions a aquest repte, que es revelarà en el moment que arrenqui l’esdeveniment, des d’una perspectiva multidisciplinària.

Després de la cimera es donaran a conèixer els guanyadors, que hauran estat escollits per un jurat integrat pel rector de la Universitat d’Andorra i els de la resta d’universitats participants, el director gerent de la Fundació Cimera Iberoamericana, la coordinadora del projecte de l’UdA i un membre del Consell Interuniversitari Iberoamericà. La millor solució aportada serà premiada amb una tauleta-ordinador convertible per a cada un dels integrants del grup guanyador.

Aquesta proposta s’emmarca en la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern que Andorra acull el 21 d’abril sota el lema ‘Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus’ adaptant d’aquesta manera la temàtica escollida a la nova situació mundial i als reptes plantejats per la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.