Tornen els aïllaments d’estudiants a l’Escola de segona ensenyança d’Encamp

Malestar i desconcert al centre perquè tres dies després de tornar a classe una vegada passades dues setmanes llargues de confinament i una altra de vacances es tornen a detectar positius

Una imatge de l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.
Una imatge de l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. ARXIU

A l’Escola de segona ensenyança d’Encamp hi ha tornat l’activitat i hi han tornat els casos positius de coronavirus. Diversos alumnes del centre de secundària han hagut de tornar cap a casa aquest dimecres. Almenys en una aula hi ha confinaments parcials arran de contactes que es produeixen a la cantina, en aquest cas en un hotel extern ateses les obres que s’estan fent per assegurar assegurar un dels murs de contenció de l’equipament.

L’escola ha tornat a l’activitat aquest dilluns després de tres setmanes llargues de tancament. El 7 d’octubre es va decidir la clausura del centre després que moltes de les classes de l’escola s’haguessin de confinar per la multitud de casos positius. Allò va originar la posada en marxa dels ‘stop lab’ mòbils. Per un parell de dies, ja es va enllaçar el confinament generalitzat amb la setmana de vacances de Tots Sants. L’activitat lectiva havia tornat aquest dilluns.

L'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.

Relacionat

L’aïllament dels alumnes de l’escola de secundària d’Encamp s’aixeca dijous

I aquest dimecres s’ha notificat l’aïllament d’alguns alumnes per haver estat en contacte amb un positiu durant l’hora de dinar. Com que ara és obligatòria la utilització de la mascareta, el risc d’un confinament global és més baix. Però és clar que en el moment que es lleven les proteccions facials, en aquest cas al menjador, el risc de contagi torna i en haver-hi positius cal aïllar aquells que comparteixen, com a mínim, la taula. En aquest cas s’hi trobarien com a mínim alguns dels estudiants del centre.

Tot plegat, han indicat algunes fonts, hauria de plantejar si el funcionament escolar és el millor. I si en el cas almenys de l’alumnat més gran no es pot plantejar una activitat lectiva de jornada intensiva o seguida sense que s’hagi d’anar a dinar en el marc de l’escola. En tot cas, aquest escenari es començaria a posar sobre la taula vist el risc que suposa el menjador en molts casos.

Comentaris (11)

Trending