El sistema francès reconeix reticències de federacions per col·laborar en el programa esports-estudi

Esquiadors han marxat a l’escola andorrana ja que tenen més facilitat per a compaginar les dues coses i per passar els diversos exàmens

Comentaris

Una imatge de l'exterior del Lycée.
Una imatge de l'exterior del Lycée. Toni Solanelles

El director del Lycée Comte de Foix, Oliver Salvan ha reconegut en el darrer consell d’administració del centre que algunes federacions i clubs esportius són reticents a modificar la seva organització per facilitar els estudis a alumnes del centre educatiu.

Des del Lycée també han reconegut que esquiadors han marxat del sistema francès per anar a l’escola andorrana ja que poden compaginar millor els estudis amb la pràctica del seu esport. En aquest sentit, hi ha l’Esquí Estudi Batxillerat Andorrà (EEBE). És un programa que es crea gràcies al treball conjunt amb el Govern  i la col·laboració de la Federació Andorrana d’Esquí i dels clubs. Aquesta estructura es posa en funcionament fonamentalment perquè els corredors puguin compaginar l’exigència esportiva i els estudis en un espai adequat.

 L’objectiu és que l’esportista pugui desenvolupar les seves aptituds físiques i, d’aquesta manera, millorar el seu nivell d’esquí per ser més competitiu en les curses més importants de nivell internacional, però aconseguir aquest objectiu sense que perjudiqui els seus estudis i la seva conciliació familiar. La intenció ferma és que els i les corredores arribin el més preparats possibles a les edats júniors, amb la qual cosa el programa EEBE es basa en vetllar per la pràctica esportiva la consolidació al Batxiller.

A banda del neguit per l’esport-estudi, els responsables del Lycée també han mostrat la seva preocupació per a continuar disposant de les instal·lacions més pròximes a l’escola com ara l’Estadi Comunal, el Nacional o el pavelló de Govern. La direcció i els professors d’educació física s’han reunit amb  director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Josep Areny. Aquest va assegurar que no hi hauria cap canvi o modificació en l’ús de les instal·lacions.

Comentaris (3)

Trending