Sis alumnes superen amb nota el primer Bootcamp digital a Andorra

El curs l’havien iniciat quinze persones i, ara, els que han completat la formació optaran a contractes en pràctiques a partir del setembre amb empreses que necessiten desenvolupadors web

Una de les primeres sessions del 'Bootcamp'.
Una de les primeres sessions del 'Bootcamp'. SFGA/ C.ESTEVE

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida i amb la col·laboració del Servei d’Ocupació i ACTINN -el clúster  de les noves tecnologies i la innovació– va posar en marxa el passat 23 de maig el primer ‘Bootcamp’ de Desenvolupament web integral. L’objectiu és formar persones en les habilitats necessàries per donar suport  a la transformació digital i a la innovació del sector empresarial de l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. En total, sis persones han superat el curs.

Inicialment, eren quinze els alumnes que van iniciar l’entrenament intensiu de cinc setmanes. 10 l’han completat, però només aquests sis han superat amb prou nota l’entitat. Ara, a partir del setembre, les empreses participants en la iniciativa faran processos de selecció per oferir-los un contracte de pràctiques com a desenvolupador web. Es tracta, es remarca des del Govern, d’un sector molt mancat de mà d’obra especialitzada.

Des de l’executiu, es destaca que el Bootcamp és “un innovador mètode de formació mitjançant programes educatius de curta durada que permet una ràpida ocupabilitat”. Així, constitueix un tipus de formació alternativa a les vies tradicionals que s’han tornat necessaris per reduir la bretxa entre l’oferta i la demanda laboral. Aquesta formació trasllada el concepte d’entrenament intensiu al món de les tecnologies digitals.

Comentaris

Trending