Els sindicats de mestres francesos convoquen una ‘vaga sanitària’ que pot afectar Andorra

El motiu de la protesta es denunciar la manca de protecció dels alumnes i dels docents i una degradació de les condicions de treball

El Lycée Comte de Foix.
El Lycée Comte de Foix. Altaveu

Els principals sindicats de l'ensenyament francès han convocat una 'vaga sanitària' per aquest dimarts, 9 de novembre. Els principals motius de la protesta són denunciar la manca de protecció dels alumnes i dels docents i  una degradació de les condicions de treball.

La convocatòria ha estat feta pels sindicats FSU, FO, CGT, Snalc et Sud-éducation. El sindicat SNUipp-FSU fa esment a una "vaga d'advertència". El moviment anirà acompanyat de manifestacions en algunes ciutats franceses però. en principi. no hauria de tenir massa incidència a Andorra tot i les propostes que s'han fet mitjançant correus electrònics i les xarxes socials. La direcció del Lycée ha comunicat als pares i mares dels alumnes que la jornada de vaga i que pot afectar al centre. Malgrat això, diuen que el servei de cantina estarà garantit.

Els convocats també critiquen la gestió del ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer acusant-lo de donar instruccions que es contradiuen. També es queixen de l'excessiu número d'alumnes per classe i a les cantines. El moviment es va estendre a les xarxes amb el lema #BalanceTonProtocole.

Etiquetes

Comentaris

Trending