El docents asseguren que la retirada de les mascaretes ha tingut una bona rebuda

La visió general dels afiliats al SEP ha estat positiva, tot i que han indicat que als cursos superiors molts professors continuen portant-la de forma habitual perquè es mouen entre diverses classes

Alumnes amb la mascareta fa unes setmanes a classe.
Alumnes amb la mascareta fa unes setmanes a classe. PILAR CANDEL

Des del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) s’ha demanat l’opinió als seus afiliats sobre la nova mesura sanitària, que inclou la treta de mascaretes dintre de les aules i amb els grups bombolla. Segons indiquen, la visió general dels que han respost és positiva tot i que es diferencia entre primera i segona ensenyança i estudis superiors. En aquest darrer cas, expliquen que molts professors continuen portant mascareta de forma habitual a causa de la seva mobilitat entre aules i per responsabilitat.

Segons indiquen des del SEP, en relació a segona ensenyança i cursos superiors hi ha hagut una bona rebuda. Malgrat això, en aquest cas els docents no estan únicament amb un grup bombolla, i hi ha molts que no es treuen la mascareta, ja que passen per diferents grups durant la jornada. Tot i la permissivitat de no dur-la, cada centre ha aplicat la mesura amb diferències. També hi ha alumnes que la continuen portant dintre de l’aula i d’altres que únicament la duen als espais comuns.

Pel que fa a primera ensenyança, la valoració general també ha estat positiva. Des del SEP asseguren que es fa molt més lleugera la jornada lectiva amb nens que necessiten copsar l’expressió facial per a la millora de l’aprenentatge. Els docents estan contents de tornar a una “mitjana normalitat”.

A nivell general s’ha fet palès el desig de retornar a aquesta normalitat dins de l’aula, tot i que hi ha docents que són més prudents respecte a un possible rebrot i una tornada a les restriccions.

Etiquetes

Comentaris

Trending