El SEP posa el crit al cel pels exàmens de Batxillerat Internacional convocats per l’1 de maig

El sindicat considera una “vulneració de drets” la mesura que afecta tant alumnes com docents i exigeix Govern que traslladi “la indignació” als organitzadors d’aquesta modalitat educativa i la demanda que no es repeteixi aquesta situació

Comentaris

Alumnes fent una prova.
Alumnes fent una prova.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) ha posat el crit al cel pel fet que s’han programat exàmens del Batxillerat Internacional per dilluns vinent. És a dir, coincidint amb la celebració de l’1 de maig. Es denuncia que s’està “vulnerant un dret” com és el del descans en un dia festiu i, a més, especialment significatiu. Per això, s’ha fet arribar una carta al ministeri d’Educació posant en relleu aquest enuig i demanant que es traslladi als màxims responsables d’aquest sistema educatiu.

Des del SEP s’apunta que aquesta opció es deu al fet que, fa uns mesos, es va modificar el calendari escolar i això obre la porta a celebrar proves en dies festius, com serà aquest dilluns. I el Batxillerat Internacional ho ha aprofitat per col·locar exàmens aquest dia. La decisió, tot s’ha de dir, no surt de Govern sinó dels responsables d’organitzar aquesta modalitat educativa.

El SEP ho ha volgut denunciar “en nom de les companyes i dels companys concernides i concernits pels exàmens imposats per la Institució de l'IB (Batxillerat Internacional)” a través de la carta enviada al ministeri d’Educació. En ella, tot i admetre que “entenem que el marge de maniobra de Govern ha estat reduït i s'ha optat per modificar el calendari de vacances escolars, per tal de no afectar els estudiants concernits”, s’ha de fer “palès a una institució internacional com IB que està vulnerant el dret dels treballadors a gaudir d'un festiu emblemàtic, d’un dret adquirit i històric, i que aquest fet no es pot tornar a produir sense conseqüències”.

Per això, es demana a l’executiu que “com a últim representant d’aquests treballadors,  així com de les famílies dels alumnes concernits,  tots ciutadanes i ciutadans del país” traslladi a l’organització “la nostra profunda indignació per la vulneració del dret a descans el Dia Internacional del Treballador”. També que s’exigeixi que “aquesta situació no es torni a produir”.

Comentaris (4)

Trending