El SEP avala les mesures per l’inici de curs i demana “respostes àgils” segons evolucioni la Covid

El sindicat de mestres i personal docent veu “positiu” com s’ha desenvolupat el retorn a les classes però recorda que la situació és “molt complexa” i reclamar que estigui “tot previst”

Comentaris

La junta del SEP.
La junta del SEP. SEP

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) considera “positiu” el retorn a les escoles viscut aquesta setmana i ha volgut donar suport a les mesures adoptades des del Govern per garantir un inici de curs presencial segur. Tot i això, des de l’entitat s’ha volgut posar en relleu que cal tenir “tot previst” per donar “respostes de manera ràpida i àgil” a les circumstàncies que es puguin donar al llarg dels propers mesos a causa de la pandèmia del coronavirus. En aquest punt, els mestres també deixen clara la voluntat de “col·laborar i ajudar” en aquest treball.

El sindicat ha fet públic un comunicat coincidint amb l’inici del curs i després de mantenir, al llarg d’aquesta setmana i de l’anterior, diferents reunions amb membres del ministeri, inclosa la mateixa Ester Vilarubla. En primer lloc, l’entitat considera “positiva” el retorn a les classes d’aquests dies i indica que “es va seguint el desenvolupament juntament amb el ministeri”.

A més, remarca que hi ha “una situació molt complexa” i que “no es pot preveure” com avançarà l’epidèmia. Tot i això, sí que es considera necessari que es tingui “tot previst” per “donar respostes de manera ràpida i àgil en tot moment”. En aquest sentit, el SEP s’ofereix a “col·laborar i a ajudar en totes les taules de treball o comissions per aquest, i d’altres temes relacionats amb la pandèmia” i, de fet, afirma que ja s’ha fet “algunes propostes que s’han tingut en compte per alguns protocols”.

L’entitat “espera la concreció d’alguns protocols de caire pràctic pels treballadors i famílies en casos concrets” que, entenen, “han de facilitar la conciliació familiar i s’han d’adaptar a cada situació de manera ràpida i àgil”. També recorda que està recollint i trametent al ministeri d’Educació els “neguits” de treballadors i famílies i agraeix l’esforç fet pel Govern per “reubicar i assegurar la salut de tots els treballadors considerats vulnerables”.

Comentaris

Trending