Sant Julià de Lòria busca sinergies amb l’INEFC Pirineus

El centre es va inaugurar fa uns dies, i centrarà la seva activitat universitària en els esports de muntanya

Inauguració de l'INEFC Pirineus
Inauguració de l'INEFC Pirineus INEFC

L’INEFC Pirineus es va inaugurar fa uns dies amb l’objectiu de ser un “referent a la zona dels Pirineus catalans i el sud de França en els esports en el medi natural”. El centre, situat a la Seu d’Urgell, comença aquest curs les seves classes amb 40 places per als alumnes que es vulguin centrar en l’àmbit de muntanya. En tota aquesta equació busca entrar el comú de Sant Julià de Lòria.

Segons explica el cònsol major, Josep Majoral, “estem tractant de buscar sinèrgies que tinguin beneficis per a la parròquia i per a l’INEFC”. Per tant, ha assegurat que s’estan mantenint reunions amb l’ajuntament de la Seu d’Urgell i amb el centre per fer-los arribar diverses propostes que uneixin la universitat amb Andorra.

En aquest sentit, Majoral indica que Sant Julià de Lòria té molt a oferir per poder fer més complets els estudis que es portaran a terme a l’INEFC. Com a exemple, posa l’oferiment d’instal·lacions esportives, com les pistes d’esquí de fons ubicades a Naturland, el centre esportiu, la piscina o el gimnàs. “En cas que es vulguin fer formacions a la parròquia, també tenim el necessari per acollir alumnes i que es puguin fer”.


Edifici INEFC Pirineus

Relacionat

Més de 500 sol·licituds per a cursar el grau de CAFE a l’INEFC Pirineus

Amb aquestes sinergies, el comú busca continuar treballant en la denominació de “Sant Julià, parròquia universitària”. Majoral explica que es persegueix “fer un pas més en la dinamització al voltant de la universitat, el coneixement, la recerca i el desenvolupament”. Però, de moment, aquestes reunions es troben en una fase molt inicial, “l’INEFC està escoltant propostes, entre elles la nostra, perquè té certes necessitats que pensem que podem cobrir”.

Així i tot, el cònsol es mostra molt positiu en el resultat, assegurant que les sinergies poden existir i que es trobaran. “Si ho aconseguim plasmar en un paper, sols faltarà posar-les en funcionament”. Evidentment, no podrà ser per a l’inici de l’activitat lectiva, que és pràcticament imminent, però si “per a mitjan o finals de curs”.

Comentaris

Trending