El Sant Ermengol recull en un vídeo les vivències i els records d'antics alumnes

La història del centre d'ensenyament i de l'educació a Andorra centren les entrevistes i els testimonis

La Síndica Roser Suñe i la consellera general, Susanna Vela, dues de les exalumbes entrevistades.
La Síndica Roser Suñe i la consellera general, Susanna Vela, dues de les exalumbes entrevistades. SANT ERMENGOL

El Col·legi Sant Ermengol ha iniciat una primera tanda d'entrevistes per recollir els relats i vivències narrades directament per alguns dels protagonistes de la història del centre. Vam començar dilluns i s'aniran enregistrant fins aquest dijous. Dels testimonis se'n farà un arxiu i un audiovisual amb les entrevistes. A banda de la història del col·legi també es parla de l'educació a Andorra.

Des que a l'octubre de 1966 el Col·legi Sant Ermengol va obrir les portes a la societat andorrana per tal d'oferir un servei educatiu als infants i joves, l'escola ha crescut adaptant-se a les noves necessitats i reptes de la vida. Va ser creat a iniciativa del bisbe Ramon Iglésias Navarri i és un centre confessional catòlic que cobreix tots els nivells d'eduació. S'adscriu acadèmicament al sistema d'ensenyament espanyol i el català n'és la llengua vehicular. Inicialment només admetia nois però a partir del curs 1978-79 va esdevenir mixt.

A l'edifici inicial del roc de Sant Pere, s'hi va afegir una piscina coberta (1981) i un altre edifici, el Falgueró, destinat a educació infantil, aula tecnològica de batxillerat i laboratori. Els costos estructurals, de manteniment i de professors són sufragats pel Govern. Té un patronat rector presidit pel bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. En la seva obertura, la gestió es confià a la Congregació Salesiana. No obstant, després de 50 anys, l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, s'encarrega  des del juliol del 2016, de la gestió i la direcció del centre.

mNZiWYAEHpvE
Josep Dallerès i Rosa Maria Mandicó.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending