Les proves finals del Bac tornen a portar la incertesa als alumnes per segon any consecutiu

La situació provocada per la pandèmia a França omplen de dubtes una cita que estrena format aquest curs

Comentaris

Una imatge de la façana del Lycée.
Una imatge de la façana del Lycée. Toni Solanelles

La pandèmia del coronavirus afecta per segon curs consecutiu l'organització de les proves del Bac que han de passar els alumnes del Lycée Comte de Foix d'Andorra la Vella. Després dels dubtes sobre les proves anticipades, el ministeri d'Educació Nacional manté les de filosofia i del gran oral.

La diferéncia entre França i Andorra és que aquí les classes són presencials mentre que al país veí amb els confinaments s'ha optat per un model mig virtual i mig presencial. Això no ha impedit que els alumnes andorrans afrontin l'any més important del seu batxillerat amb un cert neguit. La nota que obtinguin pot condicionar el seu futur als estudis superiors. Però a banda d'això, hi ha la incertesa sobre com es faran les proves finals tenint en compte que ara mateix França viu un reconfinament i que, malgrat l'augment de la vacunació, l'evolució en els pròxims mesos no està gens clara.

Els docents són conscients que en les actuals circumstàncies és difícil mantenir la motivació entre uns alumnes que es queixen per la manca d'informació sobre les proves finals i sobretot, el gran oral que és el plat fort de la reforma educativa que va suprimir les tres banques del batxillerat, la literària, la científica i l'econòmica i social. Amb aquesta reforma, els alumnes no han fet l'oral de francès de primer de batxillerat i tenen poca experiènca en proves d'aquest tipus.

En aquest gran oral, els alumnes han de triar dues assignatures de la seva especialitat i presentar-se al jurat amb dues preguntes. Aquest en triarà una i l'alumne haurà de fer una explicació d'uns deu minuts.

 

Comentaris

Trending