Por entre pares de l’escola francesa de Ciutat de Valls a perdre el pati de l’antic centre espanyol

Expliquen que, fins a aquest curs, han pogut compartir sense problemes l’espai amb els alumnes traslladats des del Lycée i alerten que això suposarà que 300 nens hagin de fer servir un espai massa petit

El pati de l'antiga escola espanyola.
El pati de l'antiga escola espanyola.

Els pares dels alumnes de l’escola francesa de Ciutat de Valls estan preocupats davant la possibilitat que, el curs vinent, els seus fills es quedin únicament amb el pati d’aquest edifici. Fins ara, havien pogut fer servir també el de l’antic col·legi espanyol, ara ocupat per estudiants del Lycée Comte de Foix. A partir de setembre, però, segons la informació que tenen no serà així i avisen que això suposa que gairebé 300 nens hauran de compartir un espai limitat.

Segons expliquen els progenitors que s’han posat en contacte amb Altaveu, feia anys que els infants podien utilitzar el patit del que havien estat les dependències de l’escola espanyola fins que tota la primària es va unificar al Maria Moliner d’Escaldes. A més, els darrers temps també es podia aprofitar el parc comunal que s’hi havia fet a dins. Des de fa uns mesos, al centre ha acollit l’ampliació d’espais que necessitava el Lycée i molts alumnes de secundària s’han traslladat a les instal·lacions.

“El pati servia perquè hi hagués més espai”, apunta un dels pares que han explicat la situació. De fet, durant el darrer curs “s’ha compartit amb els alumnes de primària amb certs horaris i dies que estaven marcats”. Asseguren que “tot s’ha respectat” i que no hi ha hagut problemes.

Ara fa uns dies, però, des del Lycée es va comunicar a l’escola primària que això canviaria de cara al curs vinent. El pati ja no es compartiria. Els alumnes més petits, de fet, només el podrien fer servir “tot just un quart d’hora a la tarda”. I això, alerten, suposa un greu problema per al col·legi d’infants.

L’anunci ha causat enuig, per un costat, i inquietud per l’altre. Primer, no s’entén per què si, fins ara, s’ha pogut compatibilitzar l’ús per part dels alumnes dels dos centres ara deixa de ser possible. I, segon, alerten que a l’escola de primera ensenyança hi ha fins a 300 nens entre sis i onze anys. “Tots en un mateix pati”, apunten, remarcant que “això és una barbaritat”. I avisen que pot ser complicat gestionar tot plegat en alguns moments, “sobretot a l’hora d’entrada”.

Per això, els pares ja han començat a valorar possibles opcions. Segons els que s’han posat en contacte amb Altaveu, no es descarta fer alguna acció de protesta per intentar que es torni a la situació que s’ha tingut fins a aquest darrer curs.

Comentaris (3)

Trending