Els pares i mares del Janer demanen “més contundència” i “tolerància zero” amb l’assetjament

L’associació està atenta a la gestió del cas que ha transcendit per les xarxes socials i ha mostrat la seva preocupació a la direcció, amb qui vol mirar de solucionar totes aquelles situacions mal resoltes que estan apareixent ara

Una imatge del col·legi Janer.
Una imatge del col·legi Janer. ARXIU

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) del col·legi Janer reclamen “més contundència” amb els episodis d’assetjament que hi pugui haver al centre escolar. El punt de partida ha de ser, asseguren fonts del col·lectiu, la “tolerància zero”. Els integrants de l’associació estan “molt preocupats” per les situacions que es puguin donar i han iniciat accions amb la direcció de l’escola per mirar de solucionar de forma definitiva totes aquelles situacions mal resoltes i de les quals ara hi comença a haver un degoteig d’informació.

Les fonts de l’AMPA consultades han assegurat que per casos o situacions d’assetjament, per sort o per desgràcia, no s’acudeix als integrants del col·lectiu, que tot sovint s’assabenten dels casos de retruc. Amb tot, el cas que s’ha tornat mediàtic sí que es coneix des de dijous passat quan la víctima del presumpte assetjament va fer una denúncia pública a través d’un post a Instagram. Poc o molt, totes aquelles persones implicades amb la secundària de l’escola estava al corrent del cas.

Una imatge de l'escola Janer.

Relacionat

Clam perquè les autoritats educatives collin el Janer perquè posi ordre als casos d’assetjament

Per aquest motiu, l’AMPA demana a la direcció que actuï “amb més contundència” i que totes les escoles del país, si cal, revisin protocols d’actuació i els apliquin a qualsevol nivell perquè, expliquen, l’assetjament no comença a segona ensenyança sinó que hi ha cops i casos que vénen d’abans. “És veritat que la línia entre els jocs de nens i el que és una altra cosa és molt fina”, però no es pot deixar passar cap situació anòmala perquè en cas contrari hi ha problemàtiques que s’acaben enquistant i, després, són de molt complicada resolució.

Ester Vilarrubla durant el seu discurs a l'acte institucional del col·legi Sant Ermengol.

Relacionat

Vilarrubla recomana al Janer i a totes les escoles d’estar “més atentes” als casos d’assetjament

Sia com vulgui, i encara en una fase incipient de la comunicació amb la direcció per tal que es posin més eines en la gestió dels casos d’assetjament, des del col·lectiu es mostra “preocupació” per les situacions que estan apareixent relacionades amb el Janer. Alhora s’admet que amb l’actual direcció s’ha notat “un canvi” a millor, a fer un exercici de transparència i d’assumpció de les situacions, després d’una època de cert desgavell.

Comentaris (10)

Trending