L’Òmicron obliga a modificar les competències dels col·laboradors educatius

L’alta afectació que està tenint la variant a les escoles ha fet que l’executiu prengui mesures per fer front a les baixes dels docents, que cada cop són més complicades de cobrir

Una classe de l'Escola andorrana de Santa Coloma.
Una classe de l'Escola andorrana de Santa Coloma. ALTAVEU MÈDIA

L’Òmicron ja porta gairebé dues setmanes minvant al personal educatiu. Aquest dimecres, per tant, el Govern ha decidit fer dues modificacions temporals, per tal de fer front a les baixes que s’estan donant, i a les que es puguin donar els pròxims dies, de forma anticipada i amb una ràpida resposta. Les mesures fan referència, d’una banda, a les competències dels col·laboradors educatius, i de l’altra a la contractació de personal de reforç per a tots els sistemes.

A partir d’ara, i fins que acabi la complicada situació que està generant Òmicron a les escoles, s’ha modificat el reglament intern del personal col·laborador educatiu. Segons ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover, “un dels elements que posava problemes era que no podien quedar-se sols en presència de l’alumnat, sempre havien d’estar amb un docent”. Per tant, amb aquest canvi, podran ser responsables de l’acollida dels nens, tot i que “no podran liderar l’activitat pedagògica”. Aquesta solució, ha apuntat Jover, “dóna flexibilitat als centres per poder-se organitzar de manera més eficient”.

L’altra mesura que s’ha pres des del ministeri d’Educació fa referència més directa a la cobertura de baixes de docents. Jover ha assenyalat que encara hi ha gent a les bosses, però que hi ha certes especialitats que ho tenen més complicat per poder substituir els docents. “Hi ha escoles que tenen dificultat de gestió i no sempre es pot donar resposta ràpida”, ha explicat el ministre. Per donar una solució s’ha aprovat la contractació de personal de reforç. Així, s’incorporaran sis persones a disposició de tots els sistemes educatius, “per donar més flexibilitat per poder col·locar a les persones en funció de les baixes”.

La darrera decisió, en aquest cas més “estructural”, és la convocatòria de 19 places vacants “per continuar amb les polítiques de consolidació del cos d’educació i donar més permanència”. D’aquestes places, 17 d’elles seran per a col·laboradors educatius, i les dues darreres per a tècnics especialitzats en l’àmbit curricular.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending