Nova mobilització dels docents francesos, aquest cop fora de l’horari escolar

Es farà aquest proper dimarts al vespre a la plaça que havia d'acollir l'edifici de 'The Cloud' a l'avinguda Meritxell

Comentaris

Docents en vaga el passat dijous dia 19 a l'entrada del Lycée Comte de Foix.
Docents en vaga el passat dijous dia 19 a l'entrada del Lycée Comte de Foix. BRU NOYA

Els docents francesos duran a terme una segona jornada de mobilització en protesta per la reforma de les pensions aquest dimarts a la plaça que havia d'acollir l'edifici 'The Cloud' d'Andorra Telecom, a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. Després de la primera jornada de vaga, en horari escolar, l'assemblea de professors va decidir que les noves accions es farien sense afectar les classes.

Els sindicats francesos, després de l'èxit de la primera jornada de vaga, volen fer encara més soroll i estudien altres protestes més contundents per cridar l'atenció sobre una reforma que consideren injusta. Una de les propostes que està sobre la taula és la de fer talls d'electricitat d'algunes hores a les cases de persones molt riques.  El president de França, Emmanuel Macron, està disposat a fer petites modificacions del text durant el tràmit parlamentari, però ha deixat clar que no cedirà ni un mil·límetre en l'augment de l'edat de jubilació.  

Segons una enquesta, gairebé set de cada 10 francesos no volen que s'allargui l'edat de jubilació. El malestar social és evident. Sindicats i ONGs denuncien que fer treballar més anys els ciutadans afecta especialment les persones més vulnerables. La reforma també compta amb una gran oposició política. A l'Assemblea Nacional -el parlament de França-, només té el suport dels partits del grup presidencial i del grup de la dreta tradicional, Els Republicans (LR), amb qui Macron ha negociat el text. 

Un 50% dels professors de primària del sistema d’educació francès i un 30% en el Lycée van decidir fer vaga el passat dia 19 amb una afectació a més de 700 escolars i cinc centres de primària tancats durant la jornada de mobilització. Ara han optat per deixar patent el seu descontentament amb l'allargament de l'edat de jubilació i han optat per concentrar-se a la plaça de l'antiga seu d'Andorra Telecom com ja van fer el febrer del 2020 però en aquesta ocasió no hi haurà torxes.

Comentaris (1)

Trending