La noia que va denunciar ser assetjada al Janer fa vida escolar normal en un altre centre

La situació que hauria patit durant anys es troba en seu judicial però la solució ‘de xoc’ acceptada per la menor i la seva família i tutelada pel ministeri d’Educació i la conselleria espanyola ha estat el canvi d’escola

Una imatge del col·legi Janer.
Una imatge del col·legi Janer. ARXIU

La noia que a final de setembre va denunciar a través d’Instagram que era víctima d’assetjament escolar ha tornat a l’activitat lectiva. “Està contenta i feliç”, han assegurat fonts de la conselleria d’Educació espanyola. Això sí, ha hagut de canviar de centre escolar. Encara que inicialment l’adolescent no ho volia, finalment, amb el seu acord i el de la seva família, i amb la tutela del ministeri d’Educació i la conselleria espanyola, s’ha formalitzat el canvi de col·legi.

La situació d’assetjament vers la menor al col·legi Janer feia molt temps que durava, fins al punt que el cas està judicialitzat arran de la denúncia que la pròpia noia un bon dia va fer davant d’agents de policia que van acudir al centre on havia estat escolaritzada fins fa poc a fer una xerrada, justament, sobre ‘bullying’. La situació a l’escola, però, no es va resoldre per la timidesa del centre en tractar la qüestió.

Instal·lacions del col·legi Janer.

Relacionat

Educació investiga un presumpte cas d’assetjament al Janer denunciat via xarxes socials

Finalment s’ha tramitat el canvi de centre i la noia continuarà seguint el sistema espanyol. I, de fet, ja torna a estar escolaritzada amb normalitat i s’ha integrat ràpidament en la nova escola i amb el nou entorn. La gestió dels casos d’assetjament no és senzilla quan es produeix en un centre educatiu espanyol. Els protocols a seguir són els que marca el ministeri. Però normalment la conselleria de l’ambaixada també n’està al corrent.

Una imatge de l'escola Janer.

Relacionat

Confiança en els docents del Janer i suport a la víctima del darrer cas d’assetjament escolar

De fet, de forma periòdica es fa el seguiment de diversos aspectes en matèria educativa amb representants dels tres sistemes. Darrerament s’ha fet una trobada per exposar els resultats d’una enquesta sobre l’ús de les pantalles. S’espera que en breu es torni a fer una convocatòria, justament, per tractar possibles modificacions o, com a mínim, ajustaments en els protocols establerts, tal i com ja va anunciar el ministeri d’Educació.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending