Confiança en els docents del Janer i suport a la víctima del darrer cas d’assetjament escolar

Representants de l’associació de mares i pares del col·legi confessional es reuneixen amb la direcció del centre per aclarir el funcionament dels protocols davant els comportaments subjectes de ser ‘bullying’ i en surten amb un “resultat tranquil·litzador”

Una imatge de l'escola Janer.
Una imatge de l'escola Janer. ARXIU

Missatge tranquil·litzador, confiança en els docents i suport a la víctima del suposat darrer cas d’assetjament que hi hauria hagut en el col·legi Janer. Aquesta és la triple conclusió a què hauria arribat la junta de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del centre confessional, que recentment s’ha reunit amb la direcció de l’escola, encapçalada per Juan-Ignacio Pérez. El comunicat que ha fet arribar la junta suposa un relatiu alleujament.

Altres progenitors del col·legi demanen un major seguiment dels conflictes interns i fins i tot que el centre s’alinei amb aquelles veus que reclamen revisar per endurir els protocols. La junta de l’AMPA ha emès un comunicat després que dimarts al matí hi hagués la reunió amb la direcció de l’escola. Els integrants de l’associació estaven al corrent des de dijous de la setmana passada que una alumna de 14 anys estava denunciant a través de les xarxes socials la situació en què es trobava. Hi havia membres del col·legi, de qualsevol àmbit, que ja estaven al cas de la problemàtica perquè fa més de tres cursos que dura. I perquè fins i tot la policia n’ha fet diferents informes, més enllà de l’internament de la menor a Salut Mental.

Una imatge del col·legi Janer.

Relacionat

Els pares i mares del Janer demanen “més contundència” i “tolerància zero” amb l’assetjament

Davant del posicionament de la menor i de la repercussió que va tenir que l’Altaveu informés que Educació havia obert una investigació en relació amb l’afer -investigació que es manté oberta i que ha d’aclarir també si el funcionament del centre és l’adequat, circumstància que molts pares més enllà de la junta presidida per Dolors Guitart qüestionen-, els representants de l’AMPA van sol·licitar una reunió amb l’equip que lidera Pérez, que és el segon curs que exerceix la direcció de l’escola després de formar part del claustre docent des de fa anys.

Arran d’aquella trobada, l’AMPA ha emès un comunicat en què assegura que la direcció “ha informat de totes les actuacions preventives i reactives que l’escola implementa davant del fenomen de l’assetjament escolar i del protocol que se segueix davant la detecció d’aquests casos, qüestions que evidentment són una preocupació de tots els pares”. L’equip que presideix Guitart -que va preferir no contactar amb l’Altaveu- assegura ja haver abordat aquests neguits en diverses reunions.

Ester Vilarrubla durant el seu discurs a l'acte institucional del col·legi Sant Ermengol.

Relacionat

Vilarrubla recomana al Janer i a totes les escoles d’estar “més atentes” als casos d’assetjament

En tot cas, la trobada amb Pérez Diz i el seu equip va transcórrer “amb tota fluïdesa i col·laboració, i ha tingut un resultat tranquil·litzador, ja que hem pogut comprovar que l’escola està molt conscienciada i és molt proactiva en aquests temes tant sensibles que afecten totes les comunitats educatives de la societat actual”. Per tot plegat, emeten un “missatge de confiança als docents del centre” i manifesten “el nostre suport a la presumpta víctima”.

Fonts també del col·lectiu de pares que no estan integrats en la junta ni que tampoc hi tenen cap vincle, han lamentat “que una víctima hagi hagut d’explicar el seu cas a les xarxes socials i alguns mitjans de comunicació se n’hagin fet ressò, fins i tot que la ministra d’Educació n’hagi parlat, per tal que el centre hagi començat a moure’s i l’associació de pares hagi hagut de fer un comunicat per explicar que es parla d’aquesta qüestió”.

Comentaris (2)

Trending