Educació investiga un presumpte cas d’assetjament al Janer denunciat via xarxes socials

El ministeri s’ha posat en contacte amb el col·legi arran que l’alumna afectada hagi explicat la situació, que assegura viure des de fa 4 anys, a través d’una ‘Storie’ d’Instagram

Instal·lacions del col·legi Janer.
Instal·lacions del col·legi Janer. ARXIU

El ministeri d’Educació ha confirmat que està investigant un presumpte cas d’assetjament escolar que estaria patint una adolescent del col·legi Janer. La situació ha estat denunciada per la mateixa afectada a través d’una publicació a les xarxes socials, concretament mitjançant una Storie d’Instragram. Fonts del Govern també han apuntat que es fa seguiment i que, des del centre, se’ls ha indicat que s’estan fent les pertinents gestions amb la família de la noia.

Justament, ha estat la mateixa afectada qui ha volgut fer pública la seva situació. Ho ha fet en un missatge força dur compartit via Instagram. En ell, afirma que “no vull anar a l’escola”, ja que li fa “por” el que qualifica “d’infern”. La jove lamenta que la situació li està provocant pèrdua de cabell i que així l’ha obligat a tallar-se’l.

En l’escrit, relata justament un incident viscut fa uns dies al bus. Allà, afirma, un grup de noies van fer broma d’ella a costa, justament, del seu pèl. Denuncia, a més, que no es tracta pas d’una situació que hagi començat aquest curs. Al contrari, fa quatre anys que aguanta aquest assetjament escolar. I, justament per això, ha demanat la “màxima difusió”, ja que “el professorat del Janer no fa res”.

WhatsApp Image 2022 09 29 at 21.27.38

La publicació ha generat un important impacte a les xarxes. I també ha arribat a Govern. Fonts d’Educació han confirmat a Altaveu que, un cop vist el post, s’han iniciat accions per analitzar el cas. “El ministeri ja s’ha posat en contacte amb el col·legi Janer”, afirmen.

Des de l’escola, segons les mateixes fonts, se’ls hauria assegurat que ja s’està actuant. Així, “ens diuen que ja han parlat amb la família i estan fent accions”, sense concretar exactament quines són. Des del Govern, doncs, es fa “seguiment” de la qüestió.

No són pas els únics. Segons fonts consultades per Altaveu, la policia també analitza el cas. De fet, des de fa temps. Fins i tot n’haurien fet seguiment els responsables dels serveis socials. Ara, però, la publicació a xarxes l’ha posat en primer terme.

No és pas el primer cop que alguns membres de la comunitat educativa del centre confessional avisen de situacions de ‘bullying’. En anteriors vegades, alguns pares havien arribat a criticar el que consideraven “passivitat” dels responsables de l’escola a l’hora de tallar en sec els atacs als alumnes per part dels seus companys.

Comentaris (36)

Trending