Els nens de l’afer del vel continuen sense tornar a l’escola

El ministeri d’Afers Socials va iniciar fa uns dies el protocol d’absentisme i s’espera que doni millors resultats que les negociacions que es van portar a terme des d’Educació

Façana del Lycée.
Façana del Lycée. Toni Solanelles

Els dos germans d’onze anys, nen i nena, involucrats en l’afer del vel al Lycée continuen sense assistir a classe. Fa uns dies, la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, confirmava que s’havia iniciat el protocol d’absentisme escolar després que Educació esgotés totes les possibilitats de negociació amb la família. La ministra Ester Vilarrubla ha explicat avui que “esperem poder arribar a una bona solució”.

Fa setmanes que els germans no acudeixen a classe a causa de la problemàtica sorgida arran que la nena portés el vel per acudir al Lycée. Després de setmanes de negociacions amb la família, ha sigut impossible arribar a un acord. Vilarrubla ha afirmat que “vam portar amb els serveis d’inspecció gent que parlés la seva llengua”, per tal que l’encontre fos més confortable i més propici a arribar a bon port. Tot i això, finalment es va haver d’arribar a engegar el protocol d’absentisme escolar, “vam fer servir totes les eines possibles”.

Vilarrubla no ha pogut donar més informació sobre el punt en el qual es troba el protocol, ni si ja s’han donat encontres perquè “no he tingut retorn”. Però, assegura que es continua mantenint la línia del diàleg per poder arribar “a una bona situació entre la seva demanda i la situació reglamentària de les escoles”. A més, ha afirmat que des d’Afers Socials treballen amb la família i que el protocol d’absentisme escolar “té terminis que s’hauran de complir”, tenint en compte que els nens fa setmanes que no xafen el centre.

La reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha estat presidida per la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.

Relacionat

Afers Socials inicia el protocol per l’afer del vel

Respecte al canvi de sistema educatiu, que ja s’havia plantejat com a possibilitat per ambdues parts i semblava que es descartava des del Govern, Vilarrubla ha afirmat que “en cap cas es tanca la possibilitat a cap família sempre que s’entengui que els arguments són a favor de l’alumne”. La ministra no s’ha mullat gaire parlant del cas en concret, però sí que ha assegurat que, en cas que es faci, “es tindrà en compte la demanda i tindrem sempre present el benestar general i emocional dels alumnes”.

Comentaris (16)

Trending