Afers Socials inicia el protocol per l’afer del vel

La ministra Pallarés ha confirmat que ja es treballa en el dossier de recollida d’informació que se’ls ha traslladat des d’Educació

La reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha estat presidida per la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.
La reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha estat presidida per la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés. ARXIU

Després que Educació hagi donat per esgotades les vies per negociar amb la família dels dos menors que no van a classe pel conflicte pel vel, el tema ha passat a mans d’Afers Socials. La ministra, Judith Pallarés, ha explicat que ja s’ha rebut el dossier de recollida d’informació i que hi comencen a treballar en el protocol que correspon.

El que en un inici es va començar com un conflicte perquè la nena portava el vel, i s’entenia com a una manifestació religiosa, ha acabat sent un problema d’absentisme escolar. Ni ella, ni el seu germà, ambdós d’onze anys, acudeixen al centre, en aquest cas el Lycée gairebé des de l’inici del curs. Fins ara, des d’Educació s’havia tractat de seguir el camí del diàleg, com sempre ha volgut remarcar la ministra, Ester Vilarrubla, però després de setmanes de negociacions s’han donat per perdudes.


Xavier Espot, que s'ha referit a la polèmica del vel, arribant a l'escola de Canillo entre la directora del centre i la ministra.

Relacionat

Educació trasllada a Afers Socials l’afer del vel, que cada cop és més a prop de la Batllia

Ara, el conflicte passa a mans d’Afers Socials, que hi posarà els tècnics especialitzats al cas per veure com és la situació dels nens i, en cas que suposi un risc, es traslladarà a la Batllia. Però, Pallarés espera que el protocol arribi a bon termini, “volem poder parlar amb la família i insistirem en el diàleg i la bona entesa”. De moment, s’està treballant el dossier administratiu de recollida d’informació per part d’Educació i aviat s’engegarà el protocol.

Comentaris (1)

Trending