Més d’un centenar d’estudiants andorrans fan les Proves d’Accés a la Universitat a la Seu d’Urgell

Els joves únicament haurien fet la fase específica, que és voluntària i serveix per a pujar nota, ja que la general la tenen convalidada amb la Prova Oficial de Batxillerat del principat

Estudiants fent la PAU a la Seu d'Urgell
Estudiants fent la PAU a la Seu d'Urgell Ajuntament de la Seu d'Urgell

Fins a 120 estudiants dels centres de secundària andorrans han acudit a la Seu d’Urgell per examinar-se a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). En total, 240 alumnes, la meitat d’ells del país, han acudit al poliesportiu de la capital alturgellenca. Concretament, els joves d’Andorra únicament haurien fet les matèries de la fase específica, ja que la general la tenen convalidada amb la Prova Oficial de Batxillerat (POB).

En la fase específica de la PAU, prova que han fet els alumnes andorrans, poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. El resultat d’aquesta prova serveix per apujar la nota mitja, resultat del càlcul de la mitjana entre la nota de batxillerat i, en aquest cas, la nota de la POB. En aquest càlcul, la nota de batxillerat val un 60% i la de la fase general un 40%. Seguidament, amb les dues millors qualificacions de l’específica, es calcula la nota d’admissió, que pot arribar fins als 14 punts.

Aquest any, a causa de l’increment d’estudiants presentats, gran part d’ells andorrans, s’ha hagut de canviar l’espai habitual on es fa la PAU. D’aquesta manera, ubicant-los al pavelló poliesportiu de la Seu d’Urgell, s’han pogut respectar les mesures de seguretat i la distància social entre els alumnes. Els exàmens comencen avui i es faran fins al pròxim divendres, 11 de juny. Els resultats de les proves es faran públics el dia 25 de juny.

Comentaris

Trending