Més de 800 participants al 13è Premi Coca-cola de relat breu

A la final han arribat 134 alumnes, 69 han escrit en català, 46 en castellà i 19 en francès

Els guanyadors del Premi Coca-cola de relat breu
Els guanyadors del Premi Coca-cola de relat breu

El 13è Premi Coca-cola de relat breu ja té guanyadors d’entre els més de 800 participants d’aquesta edició. Fins a 134 alumnes de 14 anys de tots els centres educatius han arribat a la final. 69 d’ells han escrit en català, 46 en castellà i 19 en francès. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha presidit aquest dilluns l’acte de lliurament.

El concurs consta d’una primera fase, amb aquests 800 alumnes de segon curs de Segona Ensenyança, i d’una fase final, on hi participen dos alumnes ecollits com a representants de cada classe. Enguany, i atès que l’any passat no es va poder desenvolupar aquesta segona fase degut a la pandèmia, excepcionalment també s’ha permès que hi prenguin part els alumnes escollits el curs passat.

A més, i per tal que possibles confinaments no afectessin el desenvolupament d’aquesta fase final, la Fundació Coca-Cola ha desenvolupat una plataforma digital on tots els alumnes van poder escriure simultàniament el seu relat sense haver-se de desplaçar a un lloc concret.

Un jurat de professors d’aquests idiomes ha sigut l’encarregat d’escollir els finalistes i, després, un segon jurat format per la filòsofa Maria Teresa Cairat, i pels escriptors Teresa Colom i Albert Villaró ha decidit els textos guanyadors. Els premiats reben com a obsequi un patinet, els segons classificats una càmera de fotos i els tercers, uns auriculars.

L’acte d’entrega, que a banda de Vilarrubla també ha comptat amb la presència de les empreses patrocinadores, ha inclòs una actuació musical. El duet format per David Font i Unai Gutiérrez, guitarra i clarinet respectivament, han interpretat una mostra del repertori preparat en motiu de la celebració de la Cimera Iberoamericana, el mes passat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending