Marquina diu que les universitats no descarten oferir algunes matèries dels màsters en català

El ministre portaveu subratlla que no és cap cosa estranya que hi hagi formacions on no hi figuri la llengua oficial del pais

Comentaris

El ministre portaveu, César Marquina durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, César Marquina durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre portaveu, César Marquina ha dit que les universitats que han arribat recentment a Andorra no descarten oferir en el futur algunes matèries dels màsters en català. L'aprovació la setmana passada per part de Govern d'un màster que s'impartirà en anglès i en castellà ha aixecat una certa polseguera.

Marquina ha afegit que "no és cap cosa estranya que s'ofereixen estudis en "llengües vehiculars altres que el català" i ha reconegut que "és desitjable que el català estigui present en tots els ambits i, entre ells, l'educatiu".

Per altra banda, el Govern continuava aprovant nous plans d'estudis en aquest tram final de legislatura. Aquesta setmana ha estat el torn del de bàtxelor en ciència de dades de la Universitat Carlemany. El Govern ja va aprovar la creació d’aquesta titulació oficial i ara, després de l’acreditació favorable emesa per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior (AQUA), en valida el pla d’estudis.

Ester Vilarrubla i Eugenio Martín, del centre educatiu Humanium durant la presentació de la seva oferta.

Relacionat

Govern aprova el pla d’estudis d’un màster que s’impartirà únicament en castellà i anglès

El titulats seran capaços de treballar com a analistes de dades en qualsevol sector que tingui relació amb l’anàlisi de la informació i la producció de resultats per a la presa de decisions. Més concretament els ha de permetre efectuar tasques com l’anàlisi de dades i la facilitació d’informes per avaluar processos de negoci; l’anàlisi i el seguiment d’indicadors clau; l’assessorament en l’ús de dades massives; i la construcció de models i propostes d’aplicació de l’aprenentatge automàtic, entre d’altres.

La formació s’estructura en 180 crèdits europeus, corresponent a tres cursos acadèmics a temps complet amb una estructura semestral. La titulació s’imparteix en modalitat virtual i la llengua vehicular és el castellà, per bé que s’oferiran unitats d’ensenyament en anglès. En un futur, els estudis podran oferir-se també en altres llengües vehiculars. Els bàtxelors són una titulació de nivell 6A del Marc andorrà de qualificacions (MAQ).

Comentaris (5)

Trending