El Lycée es podrà traslladar completament el curs vinent a Ciutat de Valls

Govern adjudica una nova fase de les obres que permetran l'arribada dels alumnes de Seconde

Edifici que ocupa el Lycée a Ciutat de Valls.
Edifici que ocupa el Lycée a Ciutat de Valls. ALTAVEU

El Govern ha aprovat aquest dimecres, l’adjudicació dels treballs per reformar i rehabilitar l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls per cedir-lo de manera temporal per a l’extensió del Lycée Comte de Foix. Això permetrà que es puguin oferir els tres nivells de batxillerat en el mateix edifici. Aquest curs ja hi són els de Terminale i Prèmiere i a partir del setembre vinent arribaran els de Seconde.

L’objectiu és donar resposta a l’increment d’alumnes que es preveu al batxillerat del sistema francès per als propers anys. La nova fase d’obres que ara s’adjudica permetrà rehabilitar aquest l'espai, on previsiblement, s’hi ubicaran els alumnes de Seconde. El projecte consisteix en la reforma integral de l’antic edifici espanyol de Ciutat de Valls, reforma instal·lació elèctrica, contra incendis, canvi paviments, tancaments exteriors (finestres) i distribucions interiors. Aquesta reforma ha d’estar disponible pel proper curs escolar 2022-23.

En aquest sentit, es recorda que el febrer del 2019 el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra va anunciar un acord amb el delegat de l’ensenyament francès, Denis Dekerle, per la cessió per part del Govern al Lycée dels espais de Ciutat de Valls. Tal com es va indicar en aquell moment, l’extensió del centre educatiu francès és una mostra de l’aposta clara de l’Executiu per l’educació i per la pluralitat de l’estructura educativa del país.

Comentaris (1)

Trending