La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives torna a la presencialitat

Després d’una edició telemàtica, les fases locals es disputaran en els centres docents i la fase final es farà a la Universitat Autònoma de Barcelona

Cartell de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat
Cartell de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives torna a recuperar la presencialitat durant el curs 2021-2022, després d’una edició telemàtica amb un format més reduït a causa de les restriccions per la Covid-19. El període de preinscripcions romandrà obert del 27 de setembre al 5 de novembre. El tema de debat serà “Cal posar límits a la ciència?”.

Amb aquesta recuperada presencialitat, les fases locals classificatòries tindran lloc entre els mesos de gener, febrer i març i es disputaran entre els centres docents inscrits a una mateixa universitat de referencia de les 15 organitzadores. Els equips que resulten guanyadors representaran la universitat en la fase final, que tindrà lloc del 30 de març a l’1 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La composició dels equips participants en aquesta edició serà d’un mínim de tres i un màxim de cinc, a més del capità o capitana. A cada debat hauran d’intervenir un mínim de tres oradors i hauran de garantir la diversitat de gènere entre els seus integrants.

La Lliga de Debat s’adreça a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i equivalents, cicles formatius d’entre 15 i 18 anys, de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya. L’objectiu és millorar les habilitats comunicatives i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions. A més, es proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent i crea un espai de col·laboració entre els nivells de secundària i superior.

Etiquetes

Comentaris

Trending