Indignació de la família dels menors del vel perquè s’hagi publicitat el centre on haurien d’anar

La mare dels dos germans bessons tensa la corda tot i que hi havia un principi d’acord amb Educació i Afers Socials que ara mateix està en l’aire

L'Escola andorrana comparteix dependències amb el col·legi María Moliner, a Escaldes.
L'Escola andorrana comparteix dependències amb el col·legi María Moliner, a Escaldes. ARXIU

Que s’hagi publicitat el centre escolar en què haurien d’anar els dos menors implicats en l’afer del vel no ha agradat gens ni mica a l’entorn dels infants, que considera que és posar el focus de nou sobre els nens, que estan rebent assistència psicològica per superar el mal tràngol que els suposa la situació. Tot i que semblava que hi havia un principi d’acord amb Educació i Afers Socials per mirar de reconduir el cas, ara mateix tot torna a estar en l’aire.

Fonts properes a la família han confirmat que dilluns hi va haver un intent de tornar a l’escola. Ja a l’andorrana d’Escaldes. Però a la nena no se l’hauria deixat accedir al recinte si no es retirava el vel. I després d’una estona de tensió i neguit es va avortar la temptativa, que ara mateix no se sap quan serà possible tornar a provar perquè ara mateix la classe d’almenys un dels menors està confinada i perquè la mare, amb la desconfiança que li hauria generat tot plegat, hauria tornat a tensar la corda.

Una imatge de les dependències que comparteixen l'Escola andorrana i el centre María Moliner.

Relacionat

Educació i família pacten un retorn progressiu a l’escola dels menors de l’afer del vel

Que hi havia un acord per una tornada gradual a la classe, una vegada autoritzat formalment un canvi de centre -i de sistema escolar- que fa temps que era clar, era un fet. Però la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, hauria anunciat l’entesa aquest dimarts després de l’intent fallit per tornar a l’aula ja que, segons les fonts, no es va deixar entrar la nena dins el centre perquè ja a dins, i a poc a poc com suposadament s’hauria pactat, es retirés el vel.

I que hagi transcendit, perquè públicament ho va dir Vilarrubla, l’escola on haurien d’anar els menors no ha agradat gens la família i l’entorn dels infants, que entenen que és posar més pressió a una situació enquistada i que, ara mateix, després que semblés que estava solucionat en un alt grau, torna a estar obert i sense que se sàpiga on anirà a raure.

Comentaris (18)

Trending