La indignació dels docents francesos per les pensions pot culminar en fer les classes al ralentí

També avaluen no participar en la vigilància dels exàmens del bac en protesta per una reforma aprovada amb "un acte antidemocràtic i una provocació més cap al poble"

Comentaris

Els docents francesos durant una manifestació.
Els docents francesos durant una manifestació.

El fet que Emmanuel Macron hagi imposat la reforma de les pensions a França a través d'un decret sense passar per l'Assemblea Naciona ha provocat la indignació dels docents francesos que treballen a Andorra. Estan preparant noves accions i una d'elles seria la de la 'grève perlée'. Consisteix en treballar al ralentí però sense interrompre en cap moment l'activitat. Una altra acció podria ser la de no participar en la vigilància dels exàmens del Bac.

La indignació és ben patent entre la majoria dels docents ja que consideren que l'aprovació de la reforma "és un acte antidemocràtic i una provocació més cap el poble". La setmana vinent ja hi ha convocada una reunió de la intersindical dels professors de primària per definir les noves mobilitzacions després que la de dimecres d'aquesta setmana no tingués cap incidència.

La intenció dels mestres i professors és que les seves accions no repercuteixen amb tancament de classes i escoles. Per això les darreres mobilitzacions s'han fet a la plaça que havia d'acollir l'edifici de 'The Cloud' i fora de l'horari lectiu

D'altra banda, diputats de l'oposició a l'Assemblea Nacional francesa es van unir aquest divendres per presentar una moció de censura contra el govern d'Emmanuel Macron. Totes les veus disconformes amb les polítiques de l'executiu i, en particular, amb la reforma de les pensions, aspiren a unir forces, tot i que ara per ara no sumen prou suports perquè tiri endavant. La iniciativa ha estat impulsada pel centre polític francès, amb antics aliats de l'executiu, i ja ha rebut l'aval de cinc blocs. Entre ells, el de les formacions d'esquerra. Critiquen la "brutalitat democràtica" del govern Macron, que aquest dijous va recórrer a una prerrogativa constitucional per aprovar l'endarreriment de l'edat de jubilació als 64 anys sense passar per la cambra baixa.

Poc després formalitzar aquesta primera moció, Agrupació Nacional, el partit ultradretà de Marine Le Pen , en va presentar una altra, com a resposta al que consideren que és "un atemptat greu contra els principis democràtics" per part del Govern francès. El partit ha lamentat en un comunicat que l'Executiu hagi tirat endavant una reforma "injusta i inútil" i va criticar que, en un moment en què els francesos expressen "massivament" al carrer la seva oposició a la reforma, els diputats no hagin tingut la oportunitat de votar.

Comentaris (22)

Trending