Grups estables de 25 alumnes per a les extraescolars

Hi haurà un registre dels participants i els professionals se sotmetran a un cribratge periòdic

Activitat extraescolar.
Activitat extraescolar.

El ministeri de Salut ha explicat el protocol que regirà les activitats extraescolars d’aquest curs que ara comença, amb la obligació d’organitzar grups estables de convivència d’un màxim de 25 participants, la realització de registres i cribratges, mantenir les distàncies als interiors i les recomanacions d’ús de mascareta per als més petits.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha informat aquest dimecres sobre el protocol sanitari que s’haurà d’aplicar durant aquest curs per prevenir la Covid-19 a les activitats extraescolars. Així, els centres que organitzin aquest tipus d’activitats hauran de fer-ho a partir d’unitats de convivència estables que hauran de tenir un màxim de 25 infants o adolescents per grup, i que només podran modificar-se de manera excepcional.

També hi haurà d’haver registres dels participants i no podran fer-ne ús els joves o professionals que presentin símptomes de malaltia greu fins que no presentin un certificat mèdic –o l’alta mèdica en cas dels treballadors– que confirmi que poden incorporar-s’hi de nou.

La secretària d’Estat ha recordat que, precisament els professionals, hauran de dur a terme els cribratges periòdics amb una cadència en funció de si se’ls considera persona immunitzada –és a dir, que ha rebut la pauta completa fa més de 15 dies o que han passat la malaltia fa menys de 6 mesos i han rebut una dosi– o no.

El protocol també marca que els infants d’una mateixa unitat de convivència es poden relacionar i interactuar entre ells, però que cal mantenir la distància de seguretat amb la resta de grups: 6 metres en interiors i 4 en exteriors. Aquest punt cal que es mantingui també en els àpats, que caldrà organitzar o bé per torns, o bé amb la suficient separació entre les taules.

Finalment, Helena Mas també ha fet referència a altres aspectes com l’ús de mascareta, que caldrà adaptar-se en cada moment a la normativa vigent: actualment, el port és obligatori en interiors per als majors de 8 anys i recomanable a partir dels 6. Les instal·lacions on es duguin a terme les activitats hauran de tenir habilitada una zona d’arribada i de recollida i els familiars que acompanyin als nens no podran anar més enllà d’aquest punt.

Etiquetes

Comentaris

Trending