El Govern valida les noves taxes per finançar l’AQUA

L’executiu emet un criteri “favorable”, ja que les figures que es creen en la proposició legislativa conjunta de tots els grups i l’increment de les existents són necessàries per garantir el bon funcionament de l’entitat

Comentaris

Un moment de la compareixença dels responsables de l'Aqua al Consell General.
Un moment de la compareixença dels responsables de l'Aqua al Consell General. G. P.

Govern considera correctes les noves taxes que, en consens entre tots els grups parlamentaris, es volen crear per finançar l’activitat de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA). Així ho indica en el criteri elevat davant la proposició de llei tramitada conjuntament per les forces polítiques parlamentàries. Aquests imports, remarquen, són necessaris per assegurar el bon desenvolupament de l’entitat.

La proposició es troba a tràmit parlamentari des de fa uns dies i un dels primers passos era, justament, que el Govern es pronunciés sobre ella. I, ara, ho ha fet. I de forma favorable. Tal com s’esperava, l’executiu valida el que estableix la modificació legislativa, que crea noves figures com ara la que es cobrarà per avaluar si un nou centre universitari compleix els requisits per instal·lar-se al país. A la vegada, també incrementa algunes de les ja vigents.

La directora de l'AQUA, Marta Fonolleda durant la seva compareixença.

Relacionat

Acord al Consell per incrementar les taxes de l’AQUA i crear-ne de noves

En el breu text enviat al Consell, el Govern recorda que la llei de l’AQUA “ha d’assegurar la independència, la transparència i la professionalitat” de l’entitat així com “possibilitar-ne el reconeixement internacional”. .Ja el 2021, es va aprovar un segon text, que establia les dites taxes com a “una nova font de recursos que permet un millor desenvolupament de les funcions que té atribuïdes, així com d’ajustar-se als criteris de sostenibilitat de les finances”.

El maig, també s’apunta a través del “reglament d’autorització d’universitats i altres institucions d’ensenyament superior privades del sistema andorrà d’ensenyament superior”, es va encomanar noves funcions a l’entitat. “Per tal d’adaptar-se al nou marc normatiu, i poder avançar en el desenvolupament de les funcions de l’AQUA creant avaluacions per a centres i institucions d’ensenyament superior, s’ha copsat la necessitat de crear noves taxes i actualitzar els imports de les actuals”, es remarca.

I aquest és l’objectiu de la proposició ara a tràmit Per això, s’emet un criteri “favorable”. El següent pas serà que el text sigui pres en consideració pel ple del Consell. De fet, si finalment els grups acceptessin renunciar a fer-hi esmenes, cosa força probable, aquesta votació serviria també per validar la llei.

Comentaris (1)

Trending