Govern recorda a l’AAME que ell no contracta els monitors d’esquí escolar

La ministra d’Educació es reuneix amb els responsables de l’associació i els assegura que traslladarà el seu neguit a Ski Andorra

Una jornada d'esquí escolar de la temporada passada.
Una jornada d'esquí escolar de la temporada passada. ARXIU

Ni el ministeri d’Educació ni cap departament del Govern no és el responsable de la contractació dels monitors que fan l’esquí escolar. Amb tot, i essent Ski Andorra qui s’encarrega d’aquestes tasques, els responsables governamentals traslladaran “els neguits” de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) en relació amb què s’asseguri que s’aplica l’ensenyament a pistes de la tècnica andorrana i que es fa en català.

Aquest és el compromís que hauria traslladat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, als representants de l’AAME amb els quals s’ha reunit aquest matí després que l’associació denunciés la situació que viu el col·lectiu a través de les xarxes socials. Pel mateix conducte, l’AAME ha explicat el resultat de la trobada.

Els monitors d'esquí reclamen a l'administració que tingui més en compte el català i la tècnica andorrana.

Relacionat

Els monitors d’esquí reclamen que l’esquí escolar es faci amb la tècnica andorrana i en català

Després d’agrair la voluntat de trobar-se, l’AAME explica que “hem exposat a la ministra la preocupació i la situació que estan patint la gran majoria de monitors nacionals en aquesta atípica temporada d’esquí a causa de la pandèmia i a les decisions empresarials del sector privat. I concretament li hem exposat la demanda dels monitors del país envers l’esquí escolar”, en relació a la tècnica i la llengua per a l’ensenyament.

“Esperem que Ski Andorra compleixi la llei i el reglament i que això doni feina a monitors del país”

Les conclusions de la reunió han estat que “des del ministeri entenen i empatitzen amb les nostres demandes, però ells no són els responsables de la contractació dels monitors que realitzen l’esquí escolar. El ministeri, Govern, té un conveni amb Ski Andorra que tracta concretament de l’adquisició dels forfets i la contractació dels monitors per poder dur a terme l’esquí escolar.  No és el ministeri qui contracta els monitors”. I el ministeri, segueix la comunicació de l’AAME, “dóna per fet, igual que quan contracten un servei de bus, que l’empresa adjudicatària compleix les lleis i les normatives”.

Els monitors entenen que això no és així alhora que interpreten que del marc legal al qual està subjecte l’esquí escolar queda clar que s’hauria de fer l’ensenyament tal i com ells el defensen: tècnica andorrana i llengua catalana. Amb tot, “el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior no prendrà en consideració la nostra demanda, ja que tot allò que els i hem demanat, tècnica andorrana i en català, ho donen per fet”.

I tot i que “les nostres explicacions evidencien que no és així en la realitat”, el que farà el ministeri és fer arribar a Ski Andorra “el nostre neguit”, i que la patronal de les estacions d’esquí s’asseguri de complir les lleis i reglaments del país. “Esperem que Ski Andorra compleixi la llei i el reglament i que això doni feina a monitors del país”, conclou l’AAME.

Comentaris (7)

Trending