Govern no preveu, per ara, endarrerir o esglaonar el retorn a les escoles

Helena Mas apunta que, per ara, aquesta no és la idea de l’executiu, tot i que admet que no es pot descartar i que la decisió es prendrà la setmana vinent en funció de l’evolució epidemiològica

Alumnes en una escola.
Alumnes en una escola. Altaveu

Govern no es planteja ara ni un endarreriment ni un esglaonament del retorn a les escoles. Almenys aquest és el plantejament que es té ara mateix, a l’espera de veure com evoluciona la pandèmia, amb l’arribada de la variant Òmicron disparant, per ara, els positius. La decisió, per tant, es prendrà més tard, tot i que sí que es treballa en un protocol específic per a aquest moment.

Així ho ha explicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que ha confirmat que les vacances escolars estan permetent la davallada d’aules amb alumnes confinats. Actualment, hi ha 30, de les quals 25 amb tots els estudiants aïllats a domicili. A banda, es fa vigilància passiva sobre 25 grups més, xifra que s’ha anat reduint els darrers dies. S’espera que al llarg de la setmana vinent també es vagin desconfinant la resta.

I, llavors, s’arribaria a la data de represa del curs, en teoria, amb totes les classes en marxa. Es vol, però, evitar que la situació torni a empitjorar. I, per això, es treballa en els protocols que han de marxar un retorn que, però, no s’hauria d’endarrerir ni esglaonar, com sí que es va fer l’any passat. “A data d’avui, no ho preveiem”, ha apuntat Mas.

Tot i això, des de Salut sí que s’ha admès que no és una opció que es pugui descartar. Al contrari, “totes les mesures estan sempre sobre la taula i es poden prendre segons avança la pandèmia”, com ha volgut posar en relleu la secretària d’Estat. És a dir, ara mateix no es preveu però si la situació epidemiològica empitjora, sí que es podria arribar a plantejar.

“Tenim encara la setmana vinet per decidir en funció de com vagi tot”, ha comentat Mas. Llavors, s’analitzaran les dades i es plantejarà quin protocol es farà servir. Cal recordar que, per ara, la normativa indica un doble cribratge amb test d’antígens cada setmana per poder anar al menjador o ver activitats extraescolars, així com l’aïllament de tot el grup en el cas d’un positiu a primària.

Comentaris (10)

Trending