El futur del transport, eix principal de la vuitena edició de la Lego League

Vuit equips de segona ensenyança de l’Escola Andorrana i dels col·legis confessionals disputaran aquest dimecres la competició de robòtica

Competició Micro First Lego League Andorra Telecom als darrers anys
Competició Micro First Lego League Andorra Telecom als darrers anys

Vuit equips participaran aquest dimecres a la final andorrana de la Micro First Lego League Andorra Telecom. Durant els darrers mesos han treballat en solucions innovadores per aconseguir un transport més ràpid, fiable, inclusiu i sostenible, que ajudi a créixer les economies de tot el món. Els joves han treballat sobre reptes globals relacionats amb l’ODS9, que es centra en la promoció d’una indústria inclusiva, el foment de la innovació i en la construcció d’infraestructures sostenibles.

Els equips també han dissenyat, construït i programat uns robots que hauran de cobrir unes missions, en una taula de joc, relacionades amb el lliurament de les càrregues que porten diferents tipus de transport i ubicacions. Un total de 96 escolars de quart d’ESO participaran en una final que, per primera vegada, es podrà veure en directe per streaming. La prova local d’aquesta competició, que se celebrarà a la Sala del Prat del Roure, comptarà amb la participació de sis escoles: els tres centres de segona ensenyança de l’Escola Andorrana, i els col·legis Janer, Sant Ermengol i Sagrada Família.

La responsable de RSE d’Andorra Telecom, Inés Martí, considera que és una competició que té interès més enllà dels docents, els alumnes i els seus familiars, i ha animat a assistir-hi a aquelles persones interessades en la robòtica. “Entre les 15:00 h i les 16:30 h de la tarda tenen lloc les presentacions dels projectes científics, i a les 16:45 h obrirem les portes al públic amb la competició de robots, que sempre desperta molt d’interès”. Des d’Andorra Telecom es destaca també la importància dels valors que transmet aquest concurs internacional, perquè “no només promou entre els infants i joves l’interès per les disciplines més científiques i el treball en equip, sinó que consciencia sobre els grans reptes del món, com la sostenibilitat”.

Els àrbitres en aquesta edició seran tres professionals de l’empresa, Meritxell Agudo, Miquel Angel Matute i Miquel Angel Pereira. Mentre que els projectes científics seran valorats per Gerard Sánchez, director de la delegació d’Andorra de naGRUP, i Carlos Moreno, professor de tecnologia de l’escola Àgora Internacional. Pel que fa als projectes de valors, aquest any queda inclòs dins del projecte científic i el joc del robot.

 

Comentaris

Trending