França es compromet a analitzar si els títols andorrans d’FP sanitària poden servir per treballar

La comissió mixta francoandorrana d’ensenyament es reuneix a París per avaluar diferents aspectes educatius

Una imatge de la reunió que ha celebrat aquest matí a París.
Una imatge de la reunió que ha celebrat aquest matí a París. SFGA

Fa poques setmanes, la formació professional (FP) anava vent en popa i no hi havia cap problema. Ara tot són corredisses i interès per tal que les titulacions andorranes siguin reconegudes i permetin treballar més enllà d’Andorra en un moment on per la crisi econòmica la mobilitat laboral de vegades és obligada. França s’hauria compromès, segons el Govern, a analitzar la possibilitat que les titulacions andorranes d’FP en matèria sanitària puguin servir per treballar en territori francès.

Aquesta és una de les qüestions que s’han tractat durant la reunió de la comissió mixta francoandorrana d’ensenyament que s’ha celebrat a París. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director del gabinet del ministre d’Educació nacional i Joventut francès, Jean-Marc Huart, acompanyat del representant personal del copríncep francès, Patrick Strzoda, han presidit la reunió celebrada aquest matí a la seu del ministeri d'Educació nacional i Joventut a la capital francesa. Aquesta Comissió es reuneix una vegada a l'any alternant entre París i Andorra, per tractar la cooperació entre els dos països a nivell educatiu.

Totes dues delegacions han compartit els grans reptes al voltant de les polítiques educatives, en l'actual context, després d'un curs marcat per les restriccions a causa de la crisi sanitària i de l'arribada d'infants i joves en període d'escolarització provinents d'Ucraïna. Els responsables polítics i alts càrrecs de l'ensenyament a França i Andorra han exposat el full de ruta marcat de cara a la represa del curs escolar i han compartit llurs projectes educatius.

Els representants del ministeri francès han subratllat, segons el Govern, que ja existeix el reconeixement de nivells entre els estudis i les dues delegacions han acordat analitzar l’accés a la professió pel que fa a les titulacions regulades especialment les del àmbit sanitari

Vilarrubla, segons un comunicat del Govern, ha manifestat l'aposta per la formació professional que s'està duent a terme a Andorra exposant les opcions acadèmiques per als estudiants del país. En aquest sentit, els representants del ministeri francès han subratllat que ja existeix el reconeixement de nivells entre els estudis i les dues delegacions han acordat analitzar l’accés a la professió pel que fa a les titulacions regulades especialment les del àmbit sanitari.

La delegació andorrana ha exposat les diferents iniciatives com el Pla lector i els projectes educatius relacionats amb la lluita contra l'assetjament a les aules, la inclusió dels alumnes amb discapacitats, el foment de la igualtat d'oportunitats per a tots els alumnes o el projecte d'Escoles Verdes per a l'educació mediambiental. De la mateixa manera també han explicat l'adhesió a les iniciatives educatives que s'impulsen des de l'Organització Internacional de la Francofonia.

A banda de la ministra Vilarrubla, la delegació desplaçada a París ha comptat amb el director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep Areny; la directora de l'Àrea d'Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès; el director de Formació Professional, Xavier Campuzano; i l'ambaixadora a França, Eva Descarrega.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending