La formació professional de la Massana obre un nou circuit als joves per accedir al mercat laboral

El cap de Govern, Xavier Espot i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla han visitat les instal·lacions

Comentaris

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla observa el treball d'un alumne.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla observa el treball d'un alumne. SFGA/ C.ESTEVE

El cap de Govern, Xavier Espot i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla han visitat aquest dimarts el nou Centre de Formació Professional de la Massana. Una trentena de joves hi fan estudis en manteniment d'habitatges i instal·lacions i en serveis comercials. Són dues formacions pensades per obrir un nou circuit per als joves que volen accedir al mercat laboral amb un alt grau de coneixements.

El centre acull dues de les formacions professionals inicials de dos anys que s'han engegat aquest curs tenint en compte les necessitats del mercat laboral. Inclouen estades a empreses des dels primers mesos de formació perquè els alumnes experimentin en primera persona les situacions laborals que hauran d’afrontar quan tinguin el diploma i s’incorporin al món del treball. "Estem en contacte amb el sector socioeconòmic", ha dit Vilarrubla. Les noves formacions compten amb 30 alumnes que hi poden accedir amb el graduat o sense. "És una oportunitat per a alguns alumnes que, per diverses circumstàncies no tenien el graduat i cap sortida educativa. Aquesta és molt acadèmica però lligada amb un treball", ha explicat la ministra.

La reconversió de la formació professional passa per un ensenyament més competencial, ampliar l'oferta i donar una estructura diferent per oferir batxillerats professionals de dos anys. El centre de la Massana acull les formacions de serveis comercials i de manteniment d'habitatges. A Aixovall hi ha la tercera branca que és la d'estètica i perruqueria..Segons Vilarrubla "és un gran projecte que ha de créixer" i en aquest sentit ha anunciat que hi haurà una branca nova al centre d'Aixovall i serà un grau d'informàtica especialment dirigit al suport directe a l'usuari.

Per al cap de Govern, Xavier Espot, malgrat que és encara el primer curs que s’ofereix, “es tracta d’una proposta que ja s’està consolidant, amb una molt bona valoració per part del professorat i també dels alumnes, i que dona resposta a una realitat que fins ara potser no estava del tot ben atesa”.

La formació professional inclou, aquest curs, set branques de Batxillerat Professional –Sistemes informàtics i xarxes; Secretariat multilingüe; Activitats físiques, esportives i lleure; Tècnic en cures auxiliars i infermeria; Tècnic sociocomunitari; Animació socioeducativa; i Estètica, Cosmètica i perfumeria– i les tres de Formació Professional Inicial.

Comentaris

Trending