Fins a 50 professionals participen en el 9è Fòrum dels oficis del Lycée

Les persones escollides pel 3ème parlaran del seu recorregut laboral el 13 de maig en la jornada que tindrà lloc al centre

Imatge de la façana del Lycée que mira al riu.
Imatge de la façana del Lycée que mira al riu. Toni Solanelles

Fins a 50 professionals participaran a les entrevistes individuals concertades per al Fòrum dels oficis, organitzat per Lycée Comte de Foix. Escollides pel 3ème, aquestes persones explicaran el seu ofici i el seu recorregut professional, tant en sectors públics com privats. Algunes escoles d’FP hi estaran presents per mostrar altres ofertes acadèmiques.

Aquest esdeveniment, organitzat per les seccions de Formació Professional del Lycée, tindrà lloc el 13 de maig al llarg de tot el dia. Aquesta jornada suposa una activitat pedagògica i molt enriquidora pels alumnes que treballen en equip. A més, compten amb la implicació transversal de vàries assignatures, sobretot les de formació de Gestió i Administració i llengua Catalana.

Aquest fòrum s’emmarca en el projecte “Parcours Avenir”, que tracta d’ajudar als alumnes del 3ème a determinar el seu projecte personal d’orientació escolar i el seu futur professional per tal de descobrir el món laboral. A més, també poden descobrir diverses ofertes de formacions escolars o tenir una setmana de pràctiques en una empresa. Per tant, el fòrum es converteix en el punt àlgid del programa.

Durant els 8 anys del fòrum dels oficis s’ha consolidat amb la participació de 220 alumnes de 3ème i més de 110 professionals, tant del sector públic com privat. Aquest any, degut a les mesures sanitàries i un protocol estricte d’un pla de protecció i seguretat el volum de participants per ensenyar als oficis s’ha reduït a 50.

Comentaris

Trending