Estudiants nord-americans per incentivar les carreres científiques sobretot entre les noies

Cinc integrants del Massachussets Institute of Technology (MIT) participen en la cinquena edició del Global Teaching Lab a Andorra i fan classes durant tres setmanes a diversos centres educatius

Comentaris

Els estudiants nord-americans amb la ministra Ester Vilarrubla i directors del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.
Els estudiants nord-americans amb la ministra Ester Vilarrubla i directors del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. BRU NOYA

Els cinc estudiants del Massachussets Institute of Technology (MIT) que participen en la cinquena edició del Global Teaching Lab a Andorra han iniciat la seva tercera i darrera setmana al país. El programa s'emmarca dins del MIT International Science and Technology Initiatives (MISTI), on els estudiants de la institució americana poden passar tres setmanes a l'estranger impartint classes de batxillerat. El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior els ha ofert una recepció aquest dilluns.
 

Els estudiants cursen carreres científiques i estan al Lycée Comte de Foix, el Centre de Formació Professional d'Aixovall, l'Escola andorrana de batxillerat, Sant Ermengol i al Maria Moliner. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha explicat que "imparteixen classes d'assignatures científiques de la seva especialitat o d'intel·ligència artificial, informàtica, física o matemàtiques". L'objectiu és que els estudiants andorrans vegin que hi ha carreres científiques i que hi ha joves que les estan estudiant. "Intentem despertar aquestes vocacions científiques que sabem que falten i especialment en les noies. És una d'aquestes bretxes que cal superar", ha afegit la ministra.

A banda de la motivació per uns estudis científics, els alumnes també milloren el seu nivell d'anglès. Segons Vilarrubla, "és un programa molt complet i és una aposta que ha fet el Govern des de fa ja cinc anys que hi ha continuat apostant tot i no comptar amb el patrocini d'una entitat bancària". Els estudiants estan allotjats en famílies i han explicat que ja sabien el que era Andorra. Un d'ells perquè té un amic de Barcelona que ve a esquiar i un altre perquè és molt aficionat a la geografia.

Els cinc -tres nois i dues noies- han estat d'acord en assenyalar que els ha sorprès la cultura andorrana per la seva barreja de nacionalitats i que és un país molt diferent al que havien imaginat.

 

Comentaris

Trending