Les escoles tindran un final de curs ‘normalitzat’

Totes les sortides que es faran des dels col·legis han estat validades per Salut i seran per Andorra, Catalunya i França

Alumnes de l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria, el primer dia del curs.
Alumnes de l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria, el primer dia del curs. SFGA/J.A.VILADOT

“Hem volgut que els nens tinguin un final de curs el més normal possible”, assegura Maria Teresa Casals, directora del departament de l’Escola Andorrana. Amb l’alleugeriment de les mesures sanitàries, s’ha intentat buscar les alternatives més segures per als joves però que estiguessin tan pròximes com sigui possible a la normalitat. Per aquest motiu es faran sortides, però a destins pròxims com dintre mateix d’Andorra, Catalunya o França, i sempre validades per Salut.

En aquest sentit, els estudiants de segona ensenyança tindran activitats de dia, “han estat molt de temps tancats i tenen moltes ganes de sortir”. Una de les mesures que s’ha seguit ha sigut mantenir les mateixes bombolles que es mantenien dins de les aules, “no barrejarem els cursos, com s’ha fet en altres ocasions”. D’altra banda, els de primera ensenyança es mouran principalment pel país, fent sortides de dia o fent alguna pernoctació a la Rabassa i diferents emplaçaments. Tots ells gaudiran d’aquestes activitats la setmana vinent.

Un altre tema que preocupava i que, finalment, s’ha pogut solucionar, han sigut les graduacions. D’una banda, els nens de sisè podran assistir amb dos membres de la seva unitat de convivència, perquè els puguin acompanyar a l’esdeveniment. “Al final els més petits els costa més entendre aquestes coses, a més els grups són més reduïts i els protocols de seguretat ens han permès que els més petits puguin portar fins a dos convidats”, explicava Casals.

Per als de segona ensenyança i batxillerat, l’única opció per poder-ho fer de forma segura ha sigut retransmetre la graduació per ‘streaming’. Els joves tindran un acte amb tot el que és comú en aquest tipus d’esdeveniment, com entrega de diplomes o discursos per part del professorat i els alumnes, però les seves famílies no podran assistir presencialment. “Els grups són molt més grans i no comptàvem amb espais en els quals pogués acudir tanta gent, ha sigut una llàstima”.

 

Comentaris (1)

Trending