Una escola andorrana participa per primera vegada al Concurs Tísner de jocs en català

Fins a 100 aules que tenen aquesta llengua com a idioma vehicular han presentat projectes per a la sisena edició d’aquest certamen

Una edició anterior del Concurs Tísner de jocs en català.
Una edició anterior del Concurs Tísner de jocs en català.

Per primera vegada, una escola d’Andorra ha participat en el Concurs Tísner de Creació de Jocs en Català. En total, 55 col·legis han competit, presentant 100 propostes. Aquest certamen té com a objectiu que els alumnes de 5é i 6é de primària i els seus mestres de tots els centres dels territoris de parla catalana descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua.

Com a altra novetat, el concurs ha permès que els alumnes encarregats de desenvolupar els jocs pogueren gravar un vídeo per explicar el procés de creació i el funcionament que té. Així, l’entitat estimula la creativitat i els fa exercitar l’expressió oral, a més d’avançar en l’ús d’eines digitals. El pròxim 13 de maig, el jurat valorarà totes les propostes i les aules guanyadores es faran públiques el 30 de maig a Sabadell. Per a l’entrega de premis se celebrarà un acte conduït pel Mag Lari i que comptarà amb actuacions de Guillem Solé i Jaume Nin, del grup Buhos, i de la cantant Suu.

En aquesta edició, la participació s’ha vist afectada per la pandèmia. Per aquest motiu, no han pogut presentar un joc totes les escoles que s’havien inscrit en un primer moment.

 

Comentaris

Trending