Un equip del Lycée Comte de Foix participa en la fase final de la Lliga de Debat

Competirà amb catorze centres més del País Valencià i Catalunya i les sessions se centraran en si es compatible el creixement de l’economia amb el respecte al medi ambient

Els debats es faran de forma telemàtica.
Els debats es faran de forma telemàtica.

Alumnes del Lycée Comte de Foix representaran Andorra en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que arrenca aquest dimarts. En total, hi participen quinze centres educatius de Catalunya, el País Valencià i Andorra. Fins ara, més de 2.000 estudiants han pres part en les proves anteriors. Els alumnes debatran sobre si és compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient.

La fase final començarà dimarts, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats. Aplega equips de quinze centres educatius, entre ells del Lycée, que va superar les proves anteriors, celebrades entre febrer i març i que van comptar amb la participació de fins a 74 escoles.

Així, entre dimarts i dijous se celebraran les fases eliminatòries, on cada equip disputarà quatre debats. Les semifinals tindran lloc dimecres 21 d’abril i, finalment, serà divendres 23 d’abril quan tingui lloc la gran final entre els millors dos equips. El tema de debat durant tota la competició serà si és compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient.

Aquesta és la primera edició en què la Lliga de Debat es desenvolupa telepresencialment. Els equips estan formats per entre dos i vuit alumnes, i cada debat té una durada màxima de setze minuts. La competició té per objectiu contribuir a la transferència de coneixement entre l’educació secundària i batxillerat i l’educació superior, ja que, des de l’organització, es destaca que “els docents hi troben una eina innovadora per a fomentar la capacitat crítica i el creixement personal de l’alumnat en l’àmbit del multilingüisme, a més d’un espai on intercanviar experiències amb altres professors del mateix domini lingüístic”.

Etiquetes

Comentaris

Trending