Educadors exigeixen protocols clars i inequívocs per als abusos entre menors

Professionals del món de l’educació denuncien que s’estan donant casos de maltractaments entre infants en el marc de l’escola i es mira de ‘distreure’ les situacions amb l’excusa que no està clar de si cal obrir expedient o no

Una imatge d'un menor dient prou.
Una imatge d'un menor dient prou. ARXIU

Professionals del món de l’educació reclamen protocols clars i inequívocs, alhora que d’obligat compliment per a qualsevol responsable educatiu, davant de situacions d’abusos entre menors en el marc de l’escola. Els educadors amb els quals ha contactat l’Altaveu han explicat que s’estan donant situacions de maltractaments que no s’ataquen com caldria per la complexitat dels mateixos i perquè “aparentment sempre hi ha el dubte s’obre què s’ha de fer i què no”.

Els consultats han exposats alguns casos concrets, dels quals han demanat explícitament que no se n’ofereixin detalls atès que seria molt senzill, en la comunitat educativa, de poder descobrir, de poder saber de quins infants es tracta. Però sí que han indicat que no hi ha dubte que es tracta de persones vulnerables “no només per l’edat” i que la vulnerabilitat d’alguns dels implicats en els fets “s’ha agreujat” davant de la situació viscuda.

Almenys un dels episodis descrits, sobre el paper, seria d’una gravetat presumpta força elevada, atès que hi hauria hagut suposadament tocaments, assetjament continuat i comportaments agressius vers un menor com a mínim. L’equip docent del centre on s’hauria donat aquest cas estaria plenament informat i al corrent de la situació. Però segons les fonts, s’hauria mirat cap a una altra banda.

Per això, “perquè no hi pugui haver cap dubte en relació amb quan cal obrir expedient i quan no és necessari”, els educadors demanen protocols clars i que s’estableixin clarament tots els passos a donar a partir en funció de l’escalafó i les responsabilitats o càrrecs que s’ostentin dins l’engranatge educatiu.

Comentaris (4)

Trending