Educació reclama temps per analitzar la qüestió que lliga logopèdia i absentisme escolar

Govern recorda que representants del col·legi ja es van reunir amb la ministra Vilarrubla el desembre però que el departament encara ha d’avaluar quines teràpies són vàlides com a substitutes de classe lectiva, per dir-ho d’alguna manera

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla. SFGA

El Govern és conscient de la problemàtica denunciada públicament aquest dimecres pel Col·legi Oficial de Logopedes (COLA) en relació amb el fet que assistir a teràpia logopeda en hores lectives pot acabar suposant una consideració d’absentisme escolar en el cas de l’Escola andorrana. I assegura que el ministeri d’Educació hi està treballant però els tècnics encarregats de l’avaluació necessiten més temps per aclarir la situació i trobar una situació.

El nou ministre portaveu, Cesar Marquina, ha revelat que representants del COLA es van reunir amb la titular d’Educació, Ester Vilarrubla, per exposar-li la situació el 2 de desembre. Però que amb les vacances de Nadal pel mig no hi ha hagut temps per adoptar decisions. “No hi ha hagut temps d’avançar en aquest sentit”, ha indicat exactament Marquina, que hi ha afegit que “el que tocava, el que toca, tocaria i tocarà és que el ministeri pugui fer l’anàlisi pertinent i faci una proposta al col·legi” sobre la decisió que s’adopti.

Edifici de l'Escola andorrana de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

Els logopedes volen que les sessions a l’Escola andorrana en horari lectiu no comptin com absentisme

D’allò que no estava al dia el Govern era de la recollida de signatures impulsada pel COLA. Però si de la seva demanda i del fet que cal “avaluar quina era la millor fórmula” per aclarir la situació i “quina teràpia de logopèdia és vàlida i quina no, perquè no tots els casos són vàlids”. El portaveu governamental ha recordat que la solució no és tan fàcil perquè hi ha un tema de normativa. I saltar-se un dia una classe per anar al logopeda no suposa res però “hi ha tractaments reiterats o consecutius i la falta consecutiva si comporta absència escolar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending