Els logopedes volen que les sessions a l’Escola andorrana en horari lectiu no comptin com absentisme

Han iniciat una recollida de firmes entre les mares i els pares dels alumnes perquè asseguren que no s'observen els mateixos resultats quan les trobades s'han de dur a terme en finalitzar la jornada escolar, ja que la fatiga i el cansament interfereixen negativament en la teràpia

Edifici de l'Escola andorrana de Sant Julià de Lòria.
Edifici de l'Escola andorrana de Sant Julià de Lòria.

El col·legi de logopedes d'Andorra (COLA)  ha iniciat una recollida de signatures entre les mares i pares de l'Escola andorrana per demanar que les sessions a l'Escola andorrana en horari lectiu no comptin com absentisme escolar.

Els logopedes han enviat una carta a les famílies on expliquen que "molts d'aquests infants presenten trastorns o dificultats específiques que requereixen molta atenció o concentració per dur a terme la teràpia. Evidentment, no s'observen els mateixos resultats quan les sessions s'han de dur a terme en finalitzar la jornada escolar, ja que la fatiga i el cansament interfereixen negativament en la nostra teràpia".

Així mateix recorden que els logopedes, són els únics professionals de la salut que poden diagnosticar i reeducar totes aquelles patologies i trastorns que interfereixen en l'aprenentatge dels infants, reduint així els fracassos escolars derivats de dislèxies, discalcúlies, TDL o TDA-H; i que en altres països europeus (Luxemburg, França...) la teràpia logopèdica és una prioritat i no es considera absentisme escolar realitzar dita teràpia en horari lectiu.

Des del COLA subratllen que "la demanda creixent de logopèdia en els darrers anys fa que sigui impossible poder atendre totes les sol·licituds en horari extraescolar (migdia i tardes), ja que la limitació horària que es vol imposar des del ministeri d'Educació no ens permetria poder abastar totes les demandes en logopèdia actuals". Demanen que "els nens puguin tenir la llibertat de sortir en horari lectiu per a la realització de les sessions de logopèdia en el cas que sigui necessari per a una millor evolució del tractament". 

Comentaris (3)

Trending