Educació preveu convocar fins a 18 places per consolidar eventuals aquest 2022

El ministeri centrarà els esforços per fer fixes uns 16 col·laboradors i també dos tècnics de l’àrea d’ordenament curricular, amb la idea al cap que als diferents departaments hi hagi un màxim del 15% de treballadors interins

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, en una intervenció posteriora l'entrevista al Consell.
La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, en una intervenció posteriora l'entrevista al Consell. DEMÒCRATES

Educació preveu treure a concurs enguany unes 18 places d’eventuals. En concret, de col·laboradors educatius i de tècnics de l’àrea d’ordenament curricular. Des del ministeri s’entén que el procés de consolidació d’interins que fa anys que es va encetar hauria de permetre que, a cada departament, hi hagués com a màxim un 15% de treballadors amb aquesta condició temporal.

Així ho ha explicat la titular d’Educació, Ester Vilarrubla, durant l’entrevista concedida al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió. Així, la ministra ha volgut recordar que “des del 2015 hem anat consolidant una gran majoria de places”, tot i posar en relleu que en un cos com el de docents “sempre cal un tant per cent d’interins”. Al llarg del 2021, ha apuntat, vint persones van obtenir un lloc fix. En total, doncs, ja hi ha un centenar.

“I continuarem amb aquesta línia”, ha assegurat Vilarrubla. De fet, ha anunciat que “properament traurem convocatòria per a col·laboradors educatius”. En aquest cas, es preveuen setze places. A banda, hi haurà un altre concurs per a dos tècnics de l’àrea d’ordenament curricular.

La idea, ha comentat, seria que als diferents departaments el límit màxim d’interins sigui d’un 15%. Seria la xifra adequada, al seu entendre. En el cas dels col·laboradors, ha apuntat, ara se situen entre el 18 i el 20% i, per tant, amb aquesta convocatòria es baixaria aquest percentatge.

El nou concurs es farà en un any marcat, novament per la pandèmia. Vilarrubla ha deixat clar que, ara per ara, els cribratges estan al sistema educatiu per quedar-se. “No està damunt la taula retirar-los”, ha afirmat, tot defensant que “donem molta seguretat a tothom perquè ens permet ser ràpids a l’hora d’aïllar el positiu”. Per tant, “és bo per a l’escola i per al país”. Com a exemple, ha recordat que en els tres primers dies després del retorn a les escoles, ja s’han detectat 141 casos entre més de 4.000 alumnes.

La ministra també ha explicat que, malgrat que les mascaretes FFP2 són només “recomanables” però no “obligatòries” als centres educatius des del Govern ja s’han començat a distribuir-les. “Ja s’està gestionant la recollida des de la central de compres per repartir-les a les escoles”, ha indicat.

Comentaris

Trending